Nebunie fără limite în SUA: Au dărâmat statuia lui George Washington, primul președinte american – VIDEO

Nebunie fără limite în SUA: Au dărâmat statuia lui George Washington, primul președinte american
Nebunie fără limite în SUA: Au dărâmat statuia lui George Washington, primul președinte american

Protestatari din Portland, Oregon, au doborât o statuie a lui George Washinton, în ajunul zilei în care se marchează 155 de la abolirea sclaviei, a relatat KOIN-TV, care este afiliată CBS. Primul președinte al națiunii a fost proprietar de sclavi.

În a 21 de zi a demonstrațiile împotriva injustițiilor rasiale și rasismului poliției iscate în urma morții lui George Floyd, două grupuri – Rose City Justice și Lavender Caucus – au organizat o manifestație la Jefferson High School, unde membrii comunității și-au împărtășit experiențele proprii cu privire la rasism.

Un grup separat de aproximativ 20 de oameni s-a adunat în jurul orei 22.00 în locul în care se afla o mare statuie de bronz a lui Washington. Unii au înfășurat capul monumentului într-un steag american și i-au dat foc. Numărul acestora a crescut în următoarea oră până când au fost destui oameni ca să dărâme statuia.

O echipă a postului de televiziune Koin a găsit statuia cu fața în jos și acoperită de graffiti. La scurt timp a ajuns și poliția.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

george washingtonstatuia george washingtonstatuie doborata
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes