O nouă rundă de negocieri Rusia – Ucraina s-a încheiat. Delirul rusesc continuă! Lavrov: ”Ucraina este a noastră și noi vom decide ce facem cu ea. Noi nu am atacat Ucraina”. Kuleba transmite că Rusia vrea ”predarea Ucrainei” – VIDEO

O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina s-a încheiat. Delirul rusesc continuă! Sursa foto: colaj sps
O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina s-a încheiat. Delirul rusesc continuă! Sursa foto: colaj sps

Noi negocieri de pace, la nivel înalt de data aceasta, au avut loc joi, în Antalya, în Turcia, într-o sală de conferinţe a unui hotel, între şefii diplomaţiilor rusă Serghei Lavrov şi ucraineană Dmitro Kuleba, la care a asitat şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu.

Imediat după încheierea discuțiilor, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a transmis pe contul său de Telegram că Rusia nu este în acest moment în situația să decidă o încetare a focului. “Ei caută o predare din partea Ucrainei. Acest lucru nu este ceea ce vor primi. Ucraina este puternică, Ucraina luptă”, a transmis Kuleba.

La finalul discuțiilor, a avut loc o conferință de presă, iar ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a afirmat că Ucraina este a Rusiei și ei vor decide ceea ce vor face în această țară. Lavrov se plânge că rușii sunt persecutați în Ucraina și acuză Occidentul că și-a impus stilul de viață în Ucraina.

”Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla.

Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei”, a spus Serghei Lavrov.

Totodată, Serghei Lavrov a mai că Rusia nu plănuieşte să atace alte ţări.

“Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina“, a declarat Lavrov, răspunzând unei întrebări, declarat joi, în conferinţa de presă, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dimitro Kuleba.

El a precizat că cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

Lavrov a mers mai departe, acuzând Ucraina că vrea să interzică cetățenilor ruși dreptul la o viață normală, refuzând să permită învățământul în limba rusă sau libertatea religioasă. Lavrov spune că mai multe țări, printre care și România, au acuzat astfel de încălcări și spune că Rusia nu va permite să fie nimicită.

”Am înțeles că nu e despre Ucraina, ci despre agresiune asupra a tot ce înseamnă popor rus, limbă, religie. Iar agresiunea Vestului la adresa noastră ne arată că e o luptă pe viață și pe moarte pentru Rusia, o luptă de a exista pe harta lumii”, a spus Lavrov.

Declarațiile părții Ucrainene

Kuleba anunţă că nu s-au înregistrat progrese în vederea unui armistiţiu în Ucraina în negocierile din Antalya cu Lavrov.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba îşi exprimă joi regretul faţă de lipsa unor progrese în vederea unui armistţiu în Ucraina, în cadrul întâlnirii cu omologul său rus Serghei Lavrov.

”Am evocat un armistiţiu, însă nu s-a realizat niciun progres în acest sens”, declară Kuleba în faţa presei.

El anunţă că a decis, împreună cu Lavrov, ”să continue negocierile în acest format”.

Dmitro Kuleba a scris pe Telegram:

”Am venit aici cu un scop umanitar, cu gândul să ies din ședință cu o soluție privind amenajarea unui coridor umanitar spre și de la Mariupol. Mesajul de bază de la Lavrov a fost că își vor continua agresiunea până când Ucraina le va satisface cerințele”.

Ministrul rus de Externe a mai precizat că Putin nu a refuzat să se întâlnească cu Zelensky și, într-o zi, va apărea o astfel de nevoie, arată Twitter Nexta.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

delir lavrov kuleba lavrov negocieri de pace razboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes