Negocierile de pace trec la un alt nivel: Prima întâlnire dintre Lavrov și Kuleba

Negocierile de pace trec la un alt nivel: Prima întâlnire dintre Lavrov și Kuleba. Sursa foto: colaj sps
Negocierile de pace trec la un alt nivel: Prima întâlnire dintre Lavrov și Kuleba. Sursa foto: colaj sps

Pacea din Ucraina va fi negociată la un nivel superior, după eșecul celor două delegații ruse și ucrainene, care s-au întâlnit de 3 ori în Belarus. Serghei Lavrov, ​ministrul rus de externe, și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba se vor întâlni în Turcia, a confirmat ministerul rus de externe. Este prima astfel de întâlnire după declanșarea războiului Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Lavrov se va deplasa la un forum diplomatic din Antalya, întâlnirea cu Kuleba urmând să aibă loc în acest context, potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova citat de RIA Novosti.

Întâlnirea a fost propusă de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a avansat ideea unui format trilateral la masa negocierilor.

Din informațiile disponibile până acum, întrevederea va avea loc pe 10 martie, în timp ce forumul diplomatic este programat pentru data de 11 martie.

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina s-au dovedit până acum extreme de dificile și fără niciun rezultat concret, notează BBC.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

kulebalavrovnegocieri pacerazboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes