Negocierile PNL – PSD ajung încet, încet la numele premierului. Rareș Bogdan: ”Nu vom bloca constituirea unui Guvern”

Rareș Bogdan: ”Nu vom bloca constituirea unui Guvern”
Rareș Bogdan: ”Nu vom bloca constituirea unui Guvern”

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, joi, că PNL nu are mandat luat de la forul de conducere pentru a accepta o rotaţie a premierilor în noul Executiv, el precizând că liberalii merg cu premier PNL. Despre Florin Cîţu, el a arătat că este propunerea de premier a partidului, dar ”nu se vor bloca în constituirea unui Guvern de un nume”.

”PNL nu a intrat în aceste negocieri după o şedinţă destul de furtunoasă, în cadrul BPN”, a spus Rareş Bogdan, precizând că liberalii nu au în acest moment mandat să discute o rotativă a premierilor în Guvern, pe modelul instituţiilor europene, Parlamentul European.

”Nu se pune problema, PNL nu a intrat cu mandat pentru a accepta rotativa. Venim cu premier exclusiv PNL”, a spus el, adăugând că ”Florin Cîţu este preşedintele PNL, şi, conform deciziei Consiliului Naţional, este propunerea de premier”.

Rareş Bogdan a continuat: ”Dar, nu vom bloca constituirea unui Guvern pentru România, pentru un nume”.

”Ce vă pot spune este că PNL ia în calcul orice scenariu, dacă nu va avea prima dată premierului. De asemenea, acesta trebuie să fie exclusiv membru al PNL, nu poate să fie independent, eu am şi anunţat în cadrul negocierilor că, dacă va fi un independent, mă voi opune şi am destulă influenţă în BPN pentru a bloca acest nume”.

Despre Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan a afirmat că ”poate fi un nume”, dar că nu ei aleg premierul, ci preşedintele României.

”Vom discuta în cadrul PNL şi vom merge cu o soluţie, după ce vom discuta şi cu eventualii parteneri de guvernare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

negocieri pnl psdnumele premieruluipropunere premierrares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes