Parlament, președinție Recomandate

Nelu Tătaru a răbufnit în Parlament: Nu e mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroi care fură ore suplimentare

Marți s-a dezbătut în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății Nelu Tătaru, în timpul căreia acesta a declarat că ”nu este mult de când îi priveam pe medici ca pe eroi în halate albe, dar acum sunt eroi care au furat ore suplimentare”.

”Un corp medical care e controlat de Curtea de Conturi la gărzi, la ore suplimentare, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenție, iar personalul medical torționari. Nu am crezut că vom ajunge, în martie-aprilie, mergând prin țară pe străzile pustii doar un personal medical aflat în prima linie, expus, să fie în aceste zile arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din acești eroi avem 3.168 confirmați pozitiv Covid și 11 decese”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că este un personal medical care, în februarie-martie-aprilie, era debusolat și înfricoșat de o lupta inegală, de lipsa medicamente, de condiții zero: ”Acest personal revine în prima linie, cu o atitudine demnă. Personal care a făcut față cu resurse minime acestei pandemii”.

Câte teste s-au făcut

Tătaru a adăugat că, în ultima perioadă, apar tot felul de articole „pe site-uri obscure”, unde este acuzat de angajarea unor rude, de afaceri, numai ce a realizat în această perioada nu. De asemenea, el a evocat și tema testărilor.

”Se spune că nu au fost făcute testări, dar până acum s-au făcut 640.000 teste la circa 350.000 cetățeni. Guvernul nu blochează testările. Unele protocoale au fost modificate pe parcursul pandemiei în funcție de necesități. Orice autoritate locală poate desfășura activități medicale într-un spital sau un spațiu special amenajat”, a susținut Tătaru.

Ministrul Sănătății a apreciat acuzațiile ca fiind „dureroase”, în condițiile în care 30 de ani din viață și i-a dedicat domeniului medical: „Se mai vorbește de demisia de onoare. Mă bucur că găsiți la mine onoare, dar demisia aș fi preferat să îmi fi fost cerută în martie-aprilie, când se căuta cineva pentru carne de tun care să umble prin spitale. Dar nu ar fi drept să plec în acest moment”, a conchis Nelu Tătaru.

Moțiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost depusă de 93 de deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Votul va fi dat miercuri.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »