Guvern

Nelu Tătaru anunță ce localități intră în carantină. Ce parametri se iau în calcul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că poate apărea posibilitatea carantinării anumitor zone, că este făcută o evaluare a mai multor focare şi localităţi şi, în funcţie de anumiţi parametri, ar putea fi luată decizia carantinării zonei, a cartierului respectiv sau chiar a localităţii. Ministrul Sănătăţii a explicat că paramentrii ar fi trei cazuri de infecţie la mia de locuitori.

”Da, în măsura în care situaţia o impune. Noi avem în studiu foarte multe focare şi foarte multe localităţi. În momentul în care vedem o creştere exagerată sau exponenţială a numărului de cazuri, într-o anumită zonă şi avem şi nişte parametri. 3 cazuri la mia de locuitori. Şi atunci se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localităţi”, a declarat Nelu Tătaru, luni seara, la Digi 24.

Ce se întâmplă cu pacienții care au refuzat internarea

Despre cei care au refuzat internarea, Tătaru a spus că: ”Ei vor fi identificaţi, îi avem deja pe tot ce înseamnă direcţiile de sănătate publică din localitate, şi vor intra, prin ordin de ministru, în izolare la domiciliu până vor trece cele 14 zile”.

”Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă, prin anchete epidemiologice, şi prin ordin de ministru mâine voi decide ca orice persoană care e depistată pozitiv, în spatele ei să se desfăşoare o anchetă epidemiologică, directorul direcţie de sănătate publică să nominalizeze un epidemiolog care, în maxim 12 ore, să înceapă acea anchetă, să identifice tot ce înseamnă contacţi, în măsura în care ei trebuie izolaţi la domiciliu, cei simptomatici să fie testaţi. S-a mai dispus ca tot ce înseamnă date referitoare la anchetă să fie dirijate către Ministerul Sănătăţii, ca să avem o bază de date a acestor anchete şi la nivelul comitetelor judeţene pentru coordonarea intervenţiei”, a completat Tătaru.

Județele cu focare de Covid-19

”Sunt mai multe judeţe. Noi urmărim creşterea numărului de cazuri care e mai accentuată exponenţial în anumite zone. De exemplu, şi Vaslui. Vasluiul e la testarea a 100 de conaţionali care lucrau într-un abator de păsări, 59 au fost pozitive. Urmează o anchetă, urmează evaluarea a celorlalţi lucrători în acel abator. Sunt focare care se întâlnesc la unităţile medicale. Vedem Galaţiul şi îl urmărim cu mare atenţie. Acolo am detaşat o unitate mobilă de terapie intensivă. Rămâne să vedem ce personal e valid pentru a putea suplimenta tot prin detaşări.

Avem zona Dâmboviţa, zona Argeş, la fel trebuie gestionate. Avem la Argeş un spital de suport COVID la Mioveni, dar avem o lipsă de personal. Ne gândim să detaşăm personal la spitalul din Mioveni sau poate suplimentăm o unitate mobilă la nivelul spitalului din Piteşti. Sunt adaptări pe care le facem pe parcurs”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Alte știri de interes

Două avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, din lotul de cinci, au sosit în țară

Mihnea Tudor

SUMAL 2.0 intră în vigoare în noiembrie. Începe o nouă luptă cu tăierile ilegale de pădure

Mihnea Tudor

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Marcel Vela amintește de bunicul său, într-un mesaj de Ziua Armatei

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Orban: S-a simţit o schimbare serioasă în opţiunile cetăţenilor din Moldova. Această schimbare va fi răsplătită

Saghin Cristian

Bolnavii asimptomatici sau cu simptome uşoare vor fi monitorizaţi de către medicii de familie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »