Guvern Recomandate

Nelu Tătaru arată cu degetul spre opoziție și trage un semnal de alarmă pentru cei care părăsesc spitalele

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, acuză PSD și sateliții săi că folosesc în interes politic pandemia și îi avertizează pe cei care se externează deși sunt infectați că ar putea să răspundă penal dacă infectează pe cineva.

Nelu Tătaru, a transmis un mesaj ”şi pentru cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni, pentru cei care contestă momentul actual în care ne aflăm, iar la noi este valabil, repet, şi petru cei – o parte a eşichierului politic – care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

”Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul celor trei săptămâni de când avem această creştere a numărului de cazuri, luând ca şi repere numărul de decese, numărul de cazuri din terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem şi decizia Curţii Constituţionale, care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu”, a declarat ministrul Sănătății.

”În acest context, sunt pacienţi care solicită externarea. Ei sunt avertizaţi de către medicul curant, după examenul pe aparate efectuat, de starea în care se află, indicaţiile terapeutice ce ar fi trebuit urmate, se fac recomandări la externare şi sunt puşi – în contextul externării pe care o solicită – în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terţe persoane, că sunt sub incidenţa articolului 352 din Codul Penal de zădărnicire a combaterii bolilor transmisibile”, a adăugat ministrul sănătății.

”Recomandarea mea ca ministru al Sănătăţii, al corpului medical, este cea de a respecta regulile şi de a rămâne internaţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona aceste cazuri, mai ales cele simptomatice, în contextul în care rămân internaţi, rămân izolaţi şi personalul medical are grijă de aceşti pacienţi. Odată ce au solicitat acea externare şi în deplinătatea cunoştinţelor, riscurile pe care şi le asumă atât pentru ei, cât şi pentru persoanele din jurul lor, familii, persoane vârstnice, prieteni, să ştie că o anchetă în desfăşurare îi poate implica într-adevăr într-un, eu ştiu, într-un conflict juridic, intrând sub incidenţa articolului 352 din Codul Penal de zădărnicire a combaterii bolilor transmisibile. Celorlalţi le recomand în continuare aceleaşi precauţii: distanţare fizică, portul măştiii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precauţiile universale, dezinfectanţi… Suntem într-o perioadă în care avem o creştere. Trebuie să reacţionăm ca atare”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Alte știri de interes

De ce se trag 21 salve de tun de Ziua Marinei?

Gloria Pascu

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Anunțul premierului Ludovic Orban

Gloria Pascu

România, răspuns ferm față de avertismentele Rusiei: Măsuri conforme cu angajamentele internaționale

Saghin Cristian

Lupta împotriva grupurilor infracţionale. Vela: Suntem cu ochii pe ei. Orban: Trebuie să fiţi cu altceva pe ei

Mihnea Tudor

Cîţu: Provocare pentru Ciolacu şi gaşca lui. Găsiţi o alta ţară…

Mihnea Tudor

Vela trimite Corpul de control la Poliția Capitalei. Verifică presiunile asupra Serviciului Grupări Infracţionale Violente

Mihnea Tudor

În portul Constanța este o cantitate de 10 mai mare de nitrat de amoniu decât la Beirut. Explicații Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

FCSB lovită de coronavirus: patru jucători, infectați

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »