Nelu Tătaru arată cu degetul spre opoziție și trage un semnal de alarmă pentru cei care părăsesc spitalele

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, acuză PSD și sateliții săi că folosesc în interes politic pandemia și îi avertizează pe cei care se externează deși sunt infectați că ar putea să răspundă penal dacă infectează pe cineva.

Nelu Tătaru, a transmis un mesaj ”şi pentru cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni, pentru cei care contestă momentul actual în care ne aflăm, iar la noi este valabil, repet, şi petru cei – o parte a eşichierului politic – care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

”Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul celor trei săptămâni de când avem această creştere a numărului de cazuri, luând ca şi repere numărul de decese, numărul de cazuri din terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem şi decizia Curţii Constituţionale, care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu”, a declarat ministrul Sănătății.

”În acest context, sunt pacienţi care solicită externarea. Ei sunt avertizaţi de către medicul curant, după examenul pe aparate efectuat, de starea în care se află, indicaţiile terapeutice ce ar fi trebuit urmate, se fac recomandări la externare şi sunt puşi – în contextul externării pe care o solicită – în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terţe persoane, că sunt sub incidenţa articolului 352 din Codul Penal de zădărnicire a combaterii bolilor transmisibile”, a adăugat ministrul sănătății.

”Recomandarea mea ca ministru al Sănătăţii, al corpului medical, este cea de a respecta regulile şi de a rămâne internaţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona aceste cazuri, mai ales cele simptomatice, în contextul în care rămân internaţi, rămân izolaţi şi personalul medical are grijă de aceşti pacienţi. Odată ce au solicitat acea externare şi în deplinătatea cunoştinţelor, riscurile pe care şi le asumă atât pentru ei, cât şi pentru persoanele din jurul lor, familii, persoane vârstnice, prieteni, să ştie că o anchetă în desfăşurare îi poate implica într-adevăr într-un, eu ştiu, într-un conflict juridic, intrând sub incidenţa articolului 352 din Codul Penal de zădărnicire a combaterii bolilor transmisibile. Celorlalţi le recomand în continuare aceleaşi precauţii: distanţare fizică, portul măştiii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precauţiile universale, dezinfectanţi… Suntem într-o perioadă în care avem o creştere. Trebuie să reacţionăm ca atare”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes