Guvern

Nelu Tătaru: Noi restricții în România, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat luni seara noi restricții în România din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Ministrul a explicat că totul pleacă de la faptul că ne aflăm pe un trend ascendent.

În cadrul declarației de presă care a avut loc luni la Palartul Victoria, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că a fost analizată evoluția din ultima lună cât și evoluția la nivel european a pandemiei de coronavirus și a anunțat noi restricții în România.

Tătaru a precizat că au fost luate mai multe decizii pentru ca pandemia de coronavirus să fie ținută sub control și pentru ca numărul de cazuri pozitive să nu mai crească de la o zi la alta.

”În urma ședinței au fost luate o serie de decizii care includ, dincolo de urmărirea și evaluarea respectării regulilor, și aici mă repet, sunt aceleași pe care l-am impus la începutul pandemiei, odată cu relaxările sau odată cu evoluția. Țin să menționez că în toată această perioadă și evoluția dar și analiza au arătat că unii dintre noi nu au realizat că portul unei măști poate să ne aducă într-o stare de liniște și nu în fața unei măști al unui aparat de respirat.

Cred că acele reguli care se impun sau s-au impus în a fi respectate, în a limita transmiterea în comunitate și a numărului de îmbolnăviri trebuie să revină în actualitate. Evoluția la nivel european și la nivel național ne arată că suntem pe un trend ascendent, într-un context al unei luni septembrie grevată de reveniri la o posibilă normalitate, revenirea din concedii, redeschiderea restaurantelor, redeschiderea teatrelor și cinematografelor, începerea școlii, campania electorală și alegerile locale.

Evaluarea INSP a arătat că în această perioadă am avut o creștere a numărului de localități cu un indice peste 3 cumulat la 14 zile raportat la mia de locuitori, precum și a celor care au trecut într-un scenariu galben între 1 și 3”, a declarat luni seara Nelu Tătaru.

Măsuri la intrarea în țară

Ministrul a mai precizat, de la Palatul Victoria, că străinii care vin din țările cu un indice mai mare decât al țării noastre trebuie să respecte anumite măsuri.

”S-au făcut evaluări la tot ce înseamnă activități relaxate sau cu revenire la normal. S-au făcut evaluări și actualizări ale listelor țărilor care au un indice ridicat. Ca urmare, s-au luat anumite decizii pentru cetățenii care vin din aceste țări cu un indice mai ridicat decât al României, se impun o serie de reguli.

Pentru cei care vin să stea pentru 3 zile în România este necesar un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Pentru cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă se impune carantinarea pentru 14 zile. În cea de-a 8-a zi, aceștia vor efectua la cerere un test. Dacă acesta este negativ și persoana este asimptomatică poate ieși din carantină în cea de-a 10-a zi.

Ceilalți rămân în continuare în carantină”, a mai spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ce măsuri vor reveni în actualitate și vor fi impuse românilor a anunțat secretarul de stat Raed Arafat >>

Alte știri de interes

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Marcel Vela amintește de bunicul său, într-un mesaj de Ziua Armatei

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Orban: S-a simţit o schimbare serioasă în opţiunile cetăţenilor din Moldova. Această schimbare va fi răsplătită

Saghin Cristian

Bolnavii asimptomatici sau cu simptome uşoare vor fi monitorizaţi de către medicii de familie

Mihnea Tudor

Traian Berbeceanu noul prefect al Capitalei. Gheorghe Cojanu a fost revocat din funcţie

Saghin Cristian

Guvernul pregătește o OUG pentru angajarea a sute de medici

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »