Guvern Recomandate

Nelu Tătaru susține că PSD profită de această situație medicală. ”2.800 de infectări pe zi, dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, s-a arătat destul de contrariat de decizia PSD-uluii de a depune moțiune de cenzură în plină pandemie. Ministrul a declarat, luni seara, la un post tv, că practic, este o acțiune de genul ”hoțul strigă hoțul”, iar alegerile care vin îi fac pe unii politicieni ”să se joace cu sănătatea românilor”:

”Moțiunea de cenzură e un instrument politic într-un anumit context politic. Nu cred că era nici contextul și nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o baza reală. Să spun plastic ‘hoțul strigă hoțul’. Suntem într-o faza a pandemiei prelungită. Contextul politic a grăbit un pic și momentul în care noi trebuia să fim axați doar pe medical. S-ar părea că unii fură startul, dar fură inconștient acest start, în condițiile în care ne jucăm cu sănătatea românilor. Dacă în această pandemie am trecut prin momente în care toată lumea a participat, a mers pe un făgaș normal, s-au trezit câțiva factori politici să bagatelizeze aceste momente, să îndemne la nerespectare, la nesupunere, la nerecunoastere și tocmai acei factori politici depun astăzi moțiune de cenzură”, a precizat Tătaru, la Realitatea Plus.

Tătaru crede că nu este normal că politicul să profite de această situație medicală în care se află țara și să calce în picioare ”sănătatea românilor:

”Am trăit trei săptămâni fără niște pârghii prin care noi, că sistem medical, să putem gestiona o pandemie, iar acum ne trezim în acest moment politic pe care îl gestionăm, cel puțin noi ca și Guvern, tot medical. Suntem într-un moment medical, haideți să rămânem într-un moment medical. Politicul, doar pentru a câștigă un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie, nu poate accede pe sănătatea românilor”, a susținut ministrul Nelu Tătaru.

2.800 de infectări pe zi dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului

Ministrul Sănătății a mai spus că autoritățile nu vor mai avea controlul de transmitere în comunitate în cazul în care Avocatul Poporului sau CCR vor mai interveni:

”Dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului sau CCR, să ne ia pârghiile necesare în cazul unei boli transmisibile… neavând aceste pârghii, nu avem controlul de transmitere în comunitate. De pe 3 pe 21 iulie, am avut trei săptămâni în care aproape 5.000 de pacienți pozitivi au rămas liberi. Dacă nu vom avea nicio pârghie și nu s-ar putea face nimic, am putea ajunge la 2.800 de cazuri pe zi”, a mai spus el, la Realitatea Plus.

Tătaru a mai precizat că, în prezent, România a reușit să stabilizeze efectul celor 5.000 de pacienți testați pozitiv și care au fost lăsați liberi timp de trei săptămâni, între 2 iulie și 21 iulie, în urma deciziei CCR, conform căreia carantinarea și izolarea n-au mai fost posibile pe baza ordinului de ministru, fiind necesară adoptarea unei legi în Parlament.

Alte știri de interes

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »