Guvern Recomandate

Nelu Tătaru, radiografie a epidemiei de coronavirus. Ce spune despre vaccinarea obligatorie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, la un post tv, sâmbătă, ce ne așteaptă în perioada următoareși când vom reveni la o viață normală.

Suntem la două zile după a doua etapă de relaxare. Evaluarea primei ne-a arătat că putem veni cu alte etape. Dacă evoluția ne permite respectarea măsurilor, ne gândim că la sfârșitul lui iulie, începutul lui august, putem ajunge la o viață relativ normală”, a declarat Nelu Tătaru.

În acest sens, ministrul Sănătății anunță și demararea unui studiu amplu, care să ne arate ce procent din populația țării s-a infectat cu noul coronavirus și cât de pregătiți suntem pentru un eventual val doi de infecții.

”Studiul ne va arăta ce previziuni avem. Această testare va fi pe un eșantion de peste 29.000 de subiecți, vom lua pacienți care se vor prezenta la trei laboratoare pentru testare periodică. Tabloul ne va spune ce procent din populația României a trecut prin boală. Ne arată evaluarea noastră, dar și o previziune despre și ce se va întâmpla într-un val doi”, a mai spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Al doilea val nu va fi la fel

Ministrul Sănătății spune că, în general, o pandemie merge un an-doi cu epidemii sezoniere, iar rolul autorităților este acela de a limita răspândirea infecției, mai ales că nu există momentan un vaccin împotriva noului coronavirus.

”Eu cred că al doilea val nu va mai fi aca acesta, dar noi trebuie să ne pregătim pentru orice. Facem tot posibilul să nu mai ajungem la o perioadă ca aceasta”, a mai spus ministrul Sănătății.

El a mai spus că este de așteptat ca ”această patologie să mai dureze cel mult doi ani, motiv pentru care recomandă vaccinarea împotriva noului coronavirus, atunci când va exista un vaccin, dar nu ar obliga populația să se vaccineze”.

Alte știri de interes

La un pas de cel mai mare PERICOL – Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale

Saghin Cristian

Orban vrea prelungirea stării de alertă și-i roagă pe cei infectați să rămână în spitale: Depinde de Parlament până să avem o lege

Saghin Cristian

Ziua Americii 4 IULIE – Trump a celebrat la muntele Rushmore – VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR privind carantinarea și izolarea

Saghin Cristian

Traian Băsescu: Păcănele și stare de URGENȚĂ! Românii cred mai mult ce le spune Sputnik decât ce le spune Guvernul

Mihnea Tudor

Mica Sirenă – Pește Rasist. Cum a fost vandalizată celebra statuie din Copenhaga

Saghin Cristian

Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Mihnea Tudor

Industria HORECA negociază cu Orban noi reguli pentru a putea redeschide restaurantele

Saghin Cristian

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Am fost somată să TAC!

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »