Guvern Recomandate

Nelu Tătaru, radiografie a epidemiei de coronavirus. Ce spune despre vaccinarea obligatorie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, la un post tv, sâmbătă, ce ne așteaptă în perioada următoareși când vom reveni la o viață normală.

Suntem la două zile după a doua etapă de relaxare. Evaluarea primei ne-a arătat că putem veni cu alte etape. Dacă evoluția ne permite respectarea măsurilor, ne gândim că la sfârșitul lui iulie, începutul lui august, putem ajunge la o viață relativ normală”, a declarat Nelu Tătaru.

În acest sens, ministrul Sănătății anunță și demararea unui studiu amplu, care să ne arate ce procent din populația țării s-a infectat cu noul coronavirus și cât de pregătiți suntem pentru un eventual val doi de infecții.

”Studiul ne va arăta ce previziuni avem. Această testare va fi pe un eșantion de peste 29.000 de subiecți, vom lua pacienți care se vor prezenta la trei laboratoare pentru testare periodică. Tabloul ne va spune ce procent din populația României a trecut prin boală. Ne arată evaluarea noastră, dar și o previziune despre și ce se va întâmpla într-un val doi”, a mai spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Al doilea val nu va fi la fel

Ministrul Sănătății spune că, în general, o pandemie merge un an-doi cu epidemii sezoniere, iar rolul autorităților este acela de a limita răspândirea infecției, mai ales că nu există momentan un vaccin împotriva noului coronavirus.

”Eu cred că al doilea val nu va mai fi aca acesta, dar noi trebuie să ne pregătim pentru orice. Facem tot posibilul să nu mai ajungem la o perioadă ca aceasta”, a mai spus ministrul Sănătății.

El a mai spus că este de așteptat ca ”această patologie să mai dureze cel mult doi ani, motiv pentru care recomandă vaccinarea împotriva noului coronavirus, atunci când va exista un vaccin, dar nu ar obliga populația să se vaccineze”.

Alte știri de interes

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »