Guvern

Nelu Tătaru, reacție după creșterea numărului de infectări: Să nu ne îngrijorăm, dar să fim precauți. Virusul nu este stabil

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că au fost confirmate 460 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, la nivel național, a ajuns la 25.286. Este cel mai mare număr de cazuri noi raportate într-un interval de 24 de ore, din data de 22 aprilie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, joi, despre numărul mare de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, că nu este cazul să ne îngrijorăm, dar trebuie să fim extrem de precauți. Ministrul a mai spus că virusul nu este stabil și că sunt mai multe tulpini în circulație. Amintim în acest context de cei trei pacienți de la Sibiu care s-au reinfectat cu noul coronavirus.

“Nu ne îngrijorează, ne îndeamnă în continuare la precauție. Dar precauție nu poate avea doar sistemul medical sau corpul medical, trebuie să o aibă și populația civilă. Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Dacă vor fi niște restricții, vor fi strict punctuale și locale”,a spus ministrul Nelu Tătaru.

Acesta a mai precizat că suntem într-un context în care nu avem un virus stabil.

“Sunt mai multe tulpini în circulație. Avem mai multe fenotipuri, în mai multe țări. Noi ne adaptăm la evoluție, la simptomatologie și tratăm ca atare”, a explicat Tătaru.

Întrebat dacă virulența SARS-CoV-2 e aceeași ca la început, Nelu Tătaru a spus că ‘în acest moment, nu’, amintind totuși că la nivelul țării sunt peste 180 de cazuri la terapie intensivă din cauza Covid-19.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »