Nelu Tătaru speră să nu intrăm în al treilea val: De noi depinde cum vor fi şi sărbătorile şi ce va fi după

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că panta infectărilor cu Covid o să scadă de abia în a doua jumătate a lui 2021. Abia atunci, susține el, se va putea discuta despre încheierea pandemiei, sperând că România va fi ferită de cel de-al treilea val care lovește acum Europa.

”Eu sper să nu fie următorul val. Discuţia la nivelul comunităţii europene şi la nivel mondial este despre al treilea val, dar depinde doar de noi. În momentul în care ajungem şi la timpul vaccinării, odată cu imunizarea întregii populaţii, sper să nu avem al treilea val.”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

De asemenea, el speră ca ”și transmiterea în comunitate să scadă. În a doua jumătate a anului viitor sperăm să ajungem pe acea panta descendenţă şi să ne gândim ca aceasta pandemie se poate termina”.

Despre vaccinare

”Se va începe vaccinarea în acelaşi timp în toate cele 10 spitale de la nivelul ţării, două fiind în Bucureşti – Babeş şi Balş. Având în vedere şi numărul de doze, cred că şi Marius Nasta va intra în această primă vaccinare”, a precizat Nelu Tătaru.

Pentru acest sfârșit de an, ministrul dorește „să păstrăm aceleaşi precauţii”:

”La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea sărbători pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea acelaşi vacanţe, nu vom avea acelaşi ore de şcoală. La fel spun: nu vom avea acelaşi Crăciun. Nu vom avea acelaşi sfârşit de an. Precauţiile rămân aceleaşi. De noi depinde cum vor fi şi sărbătorile şi ce va fi după sărbători.

Efectele Sărbătorilor de iarnă

Familia restrânsă, cei cu care ştim că am stat în această perioadă împreună. Este acel moment în care trebuie să fim între noi, la domiciliu, nemergând la acele petreceri pe care una: că nu sunt legal organizate, în al doilea rând nici nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care nu le-am mai văzut în această perioadă.

În acest moment rămân aceleaşi restricţii. În momentul în care evaluăm sau vizualizăm, respectarea acestor restricţii trebuie intensificată, dar efectele le vom vedea după sărbătorile de iarnă”, a declarat Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

al treilea val incheierea pandemiei restrictii de sarbatori
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes