Nelu Tătaru: Spitalele sunt suprapopulate. Spitalul Militar Iași devine spital de suport COVID

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat, sâmbătă, într-o conferință de presă care a avut loc la Iași, că secțiile de boli infecțioase, neurologie și spitalele de suport COVID sunt suprapopulate. Potrivit ministrului, pentru cazurile grave va fi amenajat un corp din Spitalul Militar Iași care să intre în circuitul de unități suport COVID.

Potrivit lui Nelu Tătaru, spitalele sunt suprapopulate, cauza acestui fapt fiind „temporizarea plecării din spital, chiar și la asimptomatici.”

”Dacă în urmă cu o lună de zile ne confruntam cu solicitarea pacienților de a se externa și a asimptomaticilor de a nu rămâne o oră în spital, în acest moment ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital, chiar și asimptomatici, de aceea avem o suprapopulare a tot ce înseamnă secții de boli infecțioase, neurologie sau spitalele de suport COVID.

Am evaluat Spitalul Militar, cu acordul ministrului Ciucă, pentru a putea introduce, eu sper, cât mai curând, de mâine sau de luni în circuitul suport COVID a acelui corp de la Spitalul Militar”, a spus Nelu Tătaru.

Stabilizarea numărului de cazuri

De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că se așteaptă ca ”în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent.”

”Am evaluat posibilitatea ca un număr de cazuri cu simptomatologie ușoară și medie care vin din alte județe să poată fi redirecționate în alte județe și păstrate acolo pentru a putea păstra spitalele din Iași efectiv pentru cazurile severe și critice.

În acest moment nu avem niciun pacient pe ventilator. Înseamnă că e o patologie care poate fi, realmente, controlată în acest moment, dar să nu uităm că în medicină există bolnavi, nu boli, iar evoluția poate fi nefastă uneori.

Noi sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent. Depinde de noi toți pentru a ajunge la acest nivel”, a mai afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nelu tataru la iasi situatia in spitale spital militar covid spitalul militar iasi
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes