Nelu Tătaru: Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie

Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi, dezbaterile la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, în condițiile în care actuala stare de alertă expiră pe 17 iulie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunțat că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile. El a mai precizat că asimptomaticii vor sta în izolare la domiciliu, iar simptomaticii vor fi evaluaţi în spital pentru 48 de ore.

Stare de alertă încă o lună

La şedinţă au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. La ieșirea de la dezbateri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că vom avea încă 30 de zile de stare de alertă și că prin noua lege a carantinării și izolării, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care va fi evaluat medical.

Tătaru a mai spus că copiii ai căror părinți sunt internați cu COVID-19 vor rămâne cu rudele până la gradul patru.

Am luat fiecare articol de lege și l-am aprofundat. Cine nu stă în carantină, va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală.
Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României
”, a spus ministrul Sănătății.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirusnelu tataruprelungire stare de alertastare de alerta
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes