”Nici zidul lui Trump, nici gardurile lui Nehammer” – Rareș Bogdan dă de pământ cu cancelarul austriac, ale cărui idei au fost respinse de UE: ”Idee retrogradă și ne amintește de alte timpuri”

Rares Bogdan despre aderarea la Schengen
Rares Bogdan despre aderarea la Schengen

Gardurile propuse de cancelarul austriac Karl Nehammer pentru frontiera externă a UE nu au fost acceptate de blocul comunitar, care a fost pus la zid în Consiliul European, joi seară și vineri dimineață, pe această temă, a declarat eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, liderul delegației române din PPE, la B1.

Liberalul spune că România nu susține ideea cancelarului austriac, iar propunerea oricum nu a fost acceptată de UE.

„Gardurile, ideea domnului Nehammer, nu au fost acceptate de către Uniunea Europeană. România nu susține în niciun caz construcția de ziduri/garduri, pentru că, în istorie, dumneavoastră știți foarte bine că zidurile, nici Marele Zid Chinezesc, care era făcut pentru a opri marile migrații dinspre Mongolia, nu a făcut decât să izoleze China, nici Zidul Berlinului nu a rezolvat nici într-un fel problema dintre cele două blocuri, blocul estic și blocul vestic, capitalist versus comunist”, a declarat Rareș Bogdan.

Nici zidul lui Trump nu a fost unul care să rezolve o problemă, el a fost criticat din momentul în care a fost enunțat de către Donald Trump, pe atunci un președinte care se ducea spre 60% cotă de încredere, era în primul an de mandat. De asemenea, gardurile pe care le-a construit Viktor Orban la granița dintre Ungaria și Serbia nu rezolvă problema migrației, deoarece zilnic peste 1.000 de migranți trec în Ungaria exact prin zona gardurilor ridicate de Viktor Orban”, a adăugat el.

Deci ideea de a ridica garduri în interiorul Uniunii Europene sau la granițele Uniunii Europene contravine cu însuși ideea de comunitatea europeană. Ideea este una absurdă, retrogradă și ne amintește de alte timpuri. Karl Nehammer a fost pus la zid în Consiliu, ieri seară și azi dimineață, pe această temă. Nu i-a fost acceptată cererea nici de către Comisie, nici de către ceilalți reprezentanți ai Consiliului”, a mai spus eurodeputatul rareș Bogdan, liderul delegașiei ROmâniei în grupul PPE din Parlamentul European.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

garduri nehammerrares bogdanrares bogdan schengenschengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes