Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Deputații s-au pronunțat marți pentru ridicarea imunității parlamentare pentru deputatul Nicolae Bănicioiu. Au votat 202 pentru și 12 împotrivă. Votul din Parlament era unul previzibil, după ce Comisia Juridică a dat un aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Tineretului și al Sănătății în România.

Nicolae Bănicioiu a spus că nu mai candidează la un nou mandat de parlamentar, tocmai pentru a se pune la dispoziția justiției.

În cazul fostului ministrul al Sănătății s-a cerut urmărirea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

El este acuzat că în perioada 2012 – 2014 ar fi primit nu mai puțin de 3,9 milioane de lei, bani pe care susțin procurorii DNA, i-ar fi solicitat pentru a interveni pe lângă ministrul Sănătății de la acea vreme, pentru a menține și a pune în funcții anumite persoane tolerate de acesta, dar și de un grup de oameni de afaceri din jurul său.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fostul ministru al Sănătății imunitate parlamentara Nicolae Bănicioiu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes