Nicolae Ciucă a transmis la Şcoala de vară a seniorilor din PNL că România trebuie să-şi schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori

Președintele PNL a declarat: ”Într-o lume în goana după noutate şi inteligenţă artificială, experienţa şi înţelepciunea seniorilor noştri sunt resurse adesea nevalorificate. În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. A fost o reală bucurie să fiu astăzi alături de aceştia, la reuniunea Şcolii de vară şi să le transmit toată preţuirea mea.

Mulţi dintre cei din sală sunt cei care au făcut Revoluţia din 1989, fiind în floarea vârstei, sunt generaţia care s-a sacrificat pentru democraţie, pentru libertate, pentru piaţă liberă, iar PNL îşi asumă datoria de a le răsplăti aceste eforturi. Seniorii României trebuie să fie văzuţi ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că şi pe ei se sprijină România de mâine”, a scris preşedintele PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă declară că: ”România trebuie să-şi schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creştere în înţelepciune, nu o degradare”.

De asemenea, Ciucă a mai arătat că, în contextul ascensiunii naţionalismului gălăgios şi al extremismului, crede cu tărie că seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăţa patriotismul real, nestrigat, susţinut de fapte, nu de vorbe şi care promovează conservatorismul moderat şi valorile morale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicolae ciucascoala de vara seniori pnlseniori pnl
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes