Nicolae Ciucă: Anumite chestiuni pot fi modificate în protocolul coaliţiei, la rotaţie. Ultimul cuvânt îl are premierul

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă și, totodată, preşedintele PNL, a declarat luni că în negocierile pentru rotaţia premierilor se porneşte de la respectarea protocolului coaliţiei însă există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate. Cu certitudine vor fi modificări inclusiv la actualii membri ai Cabinetului, a spus el despre absenţa unor actuali miniştri, în noul Executiv.

”Cu certitudine vor fi modificări inclusiv la actualii membri ai Cabinetului şi totodată trebuie să menţionez că există, în momentul în care va prelua funcţia de premier domnul preşedinte Ciolacu, decizia dumnealui asupra a ceea ce înseamnă numirea. Discuţiile, ştiţi foarte bine, sunt între liderii partidelor, la nivelul partidelor, fiecare listă de membri în Guvern trebuie aprobată în Biroul Politic Naţional şi ulterior, ultimul cuvânt îl are premierul”, a spus Ciucă.

cât se va respecta protocolul coaliţiei în privinţa portofoliilor, Ciucă a spus: ”Pornim discuţiile de la respectarea acestui protocol, aşa am discutat de fiecare dată, toţi liderii de coaliţei sunt de acord. Sigur, fiind vorba de o coaliţie politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate”.

”În primul rând, nu am discutat absolut deloc vreun nume, cu atât mai puţin a domnului Tudose, este decizia PSD pe cine va propune şi va nominaliza”, a mai spus premierul, despre o posibilă prezenţă a lui Mihai Tudose în viitorul guvern.

Despre un nou post de vicepremier pentru PNL, Nicolae Ciucă a spus: ”urmează să discutăm”.

El a fost întrebat şi dacă va prelua funcţia de vicepremier şi ministru al Apărării: ”Am spus că nu trebuie să săeculăm în acest moment astfel de ipoteze pentru că nu este cazul”.

”Mai este până pe 26”, a mai arătat preşedintele PNL, întrebat dacă va merge în această săptămână la preşedinte cu forma noului Guvern.

”Sunt mai multe variante şi ipoteze pe care le discutăm, pentru fiecare dintre ele trebuie să mergem la partid, să discutăm cu partidul şi după ce obţinem acoerdul Biroului Politic Naţional, aprobăm fiecare dintre variante”, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă preferă un tehnocrat la Ministerul de Finanţe, Ciucă a spus: ”Dacă ar fi posibil să fie şi specialist şi membru de partid ar fi perfect”.

Întrebat dacă este vorba de un consilier prezidenţial, Ciucă a spus: ”Nu”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pnl psdprotocol coalitierotatia guvernamentalarotatia premierilorschimbari protocol
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes