Nicolae Ciucă, de Ziua Pompierilor: Sunt cei care îşi riscă viaţa pentru a le da o şansă celorlalte

Cu prilejul Zilei Pompierilor, președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a transmis că „toate gândurile noastre bune merg către cei care stau, atât de des, în linia întâi a salvării de vieţi omeneşti şi mai ales către cei care au avut de suferit, recent, din cauza tragediei de la Crevedia”.

„Toate gândurile noastre bune merg către cei care stau, atât de des, în linia întâi a salvării de vieţi omeneşti. Şi mai ales către cei care au avut de suferit, recent, din cauza tragediei de la Crevedia. Pompierii au una dintre cele mai grele şi mai periculoase meserii, în numele căreia dau zilnic dovadă de curaj şi eroism. Sunt cei care îşi riscă viaţa pentru a le da o şansă celorlalte, iar acest spirit de sacrificiu merită amintit cu fiecare ocazie, apreciat şi respectat”, a transmis preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă mai arată că „merită să ne amintim de ei şi să îi preţuim, nu doar în urma unor tragedii, ci şi atunci când ne previn asupra unor pericole şi atunci când ei înşişi au nevoie de sprijinul nostru”.

„Comemorăm sacrificiul pe care Compania de Pompieri din Bucureşti l-a făcut în bătălia de la Dealul Spirii din 1848, când pompierii militari au fost ultima linie de apărare a Capitalei în faţa armatei otomane, venită să suprime revoluţia de atunci. Jertfa eroilor de acum 175 de ani este şi astăzi un exemplu de onoare şi devotament. La mulţi ani pompierilor români!”, mai spune șeful Senatului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mesaj ciuca pompierinicolae ciucaziua pompierilor romani
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes