Nicolae Ciucă, decizii după ședința de analiză a creşterii nejustificate a preţului la carburanţi

Mesajul premierului Nicolae Ciucă după ședința de analiză a creşterii nejustificate a preţului la carburanţi. Sursa foto: Guvern
Mesajul premierului Nicolae Ciucă după ședința de analiză a creşterii nejustificate a preţului la carburanţi. Sursa foto: Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii ai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucrana, încât să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”.

”Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a-şi proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca, din lăcomie sau alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor”, a afirmat premierul NIcolae CIucă.

Premierul a precizat că ”instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care înclalcă legea”.

”România este o ţară sigură, în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să inclusă şi stabilitatea ecomică”, a mai afirmat premierul.

Acesta a precizat că ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat da investigaţii ”pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică”.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România.

”Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja mediul de afaceri şi cetăţeni. Atrag atenţia că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită”, a mai transmis premierul.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, cu miniştrii Energiei şi Economiei, precum şi cu conducerile ANPC, Consiliului Concurentei şi ANAF, după ce miercuri seară, zvonurile privind creşterea preţurilor la carburanţi au provocat cozi mari la benzinăriile din toată ţara.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

controale la pompa mesaj ciuca pret benzina preturi carburant
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes