Guvern

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, s-a înscris în PNL. Orban îl propune pentru Senat

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, s-a înscris în PNL. Orban îl propune pentru Senat
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, s-a înscris în PNL. Orban îl propune pentru Senat

Premierul Ludovic Orban anunţă că ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal şi va candida pentru Parlament. Orban spune că este onorat de decizia lui Ciucă şi că îl va propune „personal” drept candidat pentru un mandat de senator.

„Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a luat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte aş partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a declarat duminică după amiază preşedintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că în Biroul Politic Naţional se va decizie care este organizaţia pe listele căreia va candida ministrul Apărării.

Întrebat despre candidaturile unor membri ai Executivului, Orban a explicat că la întocmirea listelor s-a ţinut cont de unele criterii, între care rezultatele de la alegerile locale:

”Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este preşedintele PNL Sector 2, iar la Bucureşti am ţinut cont de nişte criterii legate de rezultatele obţinute de organizaţii, iar doamna ministru Anisie este pe loc eligibil„ a afirmat liderul PNL, citat de news.ro.

Acesta a evitat să precizeze dacă fostul ministru Viorel Ilie va candida pe listele de la Bacău, explicând că partidul va face publice listele de candidaţi după ce acestea vor fi finalizate.
În ceea ce priveşte modul de întocmire a listelor de candidaţi în filialele judeţene, Ludovic Orban a arătat că acestea sunt întocmite prin decizia forurilor statutare judeţene.

„Ultima procedură statutară privitoare la liste este procedura de validare a listelor în Biroul Politic Naţional” a arătat Ludovic Orban.

Alte știri de interes

Anisie: Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil, mă refer aici la situaţia creată la nivelul CMBSU

Mihnea Tudor

Gheorghe Cojanu, demis de premierul Orban

Mihnea Tudor

Orban despre candidaturile lui Rafila şi Streinu Cercel pentru PSD: Oare ce a putut să le promită? Reacția Gabrielei Firea

Mihnea Tudor

„La început” vaccinul nu va fi pentru toată lumea! Cine îl va primi cu prioritate

Saghin Cristian

Panică la Guvern: Secretarul general adjunct, diagnosticat cu COVID-19

Mihnea Tudor

Tătaru: Spitalele de faza a treia, spitalele judeţene şi cele municipale trebuie să pregătească paturi pentru pacienţi cu COVID-19

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru, decizie: Starea de alertă, prelungită

Saghin Cristian

Nelu Tătaru anunță în ce condiții Bucureștiul intră în carantină

Gloria Pascu

Mesaj fără echivoc al premierului Orban pentru protestatarii ”anti-mască”

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »