Nicolae Ciucă: „Patriotismul se demonstrează în fiecare zi prin ceea ce facem”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre patriotism vineri, la întâlnirea regională a Ligii Aleşilor Locali a PNL din regiunea Sud-Vest Oltenia, unde a afirmat că patriotismul se demonstrează în fiecare zi, iar ceea ce facem acasă sau la locul de muncă înseamnă patriotism.

“Românii nu trebuie să iasă și să spună doar: sunt patriot. Asta nu ține, patriotismul se demontrează în fiecare zi prin ceea ce facem, prin ceea ce înfăptuim în casă, în familie.

Ce facem acasă față de familie, față de copiii, față de nepoții noștri, față de vecinii noștri, față de ceea ce reprezentăm la locul de muncă, asta este patriotismul. 

Nu sunt patriot dacă am îmbrăcat o ie sau un pieptar sau o bundiță. Suntem patrioți prin ceea ce facem, prin ceea ce gândim, prin ceea ce reprezentăm în viața noastră de zi cu zi“, le-a spus Ciucă celor prezenți la întâlnirea de la Slatina.

Acesta a continuat cu ce înseamnă patriotismul pentru liberali, afirmând că PNL este singurul partid din țară cu o istorie de peste 148 de ani și care are sintagma “național” în denumire.

Și i-a îndemnat pe membrii PNL “să facem tot ceea ce trebuie pentru ca națiunea noastră să se simtă reprezentată, demnă și să se simtă mândră că suntem în UE, că suntem în NATO, că suntem în diferite formate și construcții internaționale, cum de altfel și suntem pe măsura rezultatelor și a potențialului de care țara noastră dispune.” 

Președintele PNL și-a încheiat discursul în fața liberalilor din Oltenia cu un îndemn la luptă, înaintea super anului electoral 2024:

“Când vorbim de oaste, vă rog să țineți minte o chestiune: oastea țării este devotată cauzei, nu oamenilor. Celor care conduc le poartă respect și îi urmează în luptă, dar oastea este dedicată cauzei, ca atare, oastea PNL să înțeleagă care ne este cauza și să se dedice cu totul și să fie o oaste! (…) Pentru noi, ca oameni politici, când vine vorba de luptă, (…) nu există decât o singură varianță. Să câștigăm! Vă doresc sărbători liniștite! Să vă odihniți! Începe lupta, oaste, să ne vedem la anul învingători!”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicolae ciucapatrioti in iepatriotism
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes