Nicolae Ciucă: PNL e la guvernare într-o perioadă foarte dificilă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la Şcoala de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale de la Eforie Nord, că partidul este la guvernare de la finalul anului 2019, într-o perioadă de timp foarte dificilă, care a erodat şi continuă să erodeze.

Acesta a adăugat că liberalii trebuie să le spună oamenilor ce au făcut, să recunoască ce nu au făcut şi consideră că oamenii vor aprecia onestitatea şi sinceritatea.

“Vreau foarte simplu, fără să complic deloc mesajul, să vă spun că, într-adevăr, partidul a fost în opoziţie, se află la guvernare de la finele anului 2019, într-o perioadă de timp foarte dificilă care, într-adevăr, a erodat şi continuă să erodeze.În tot ce avem de făcut de aici înainte e important să mergem şi să fim convingători prin a le spune oamenilor ce am făcut şi să recunoaştem ce nu am facut. Sunt şi lucruri pe care nu am putut să le facem! Cred că oamenii vor aprecia de la noi onestitatea, sinceritatea, puterea de a recunoaşte şi lucrurile bune, şi lucrurile mai puţin bune.

Avem nevoie să mergem înapoi la familii, prieteni, comunitatea în care ne desfăşurăm activitatea, la cei pe care vrem să îi reprezentăm şi să le spunem ce vrem să facem. Nu doar prin angajamente politice din care să nu înţeleagă nimic”, a declarat Nicolae Ciucă, conform News.ro.

Preşedintele PNL a transmis că România are un potenţial uman apreciat, uneori, mai mult de cei din afară.

“Eu cred că ţara noastră are un potenţial uman pe care îl apreciază, uneori, mai mult cei din afară decât ne apreciem noi pe noi. Avem nevoie de mai multă încredere în noi înşine şi să vedem că nu am intrat într-o stare de nepăsare din care nu se mai poate ieşi. Viceversa, dacă ne convingem pe noi înşine, colegii de partid, prietenii, comunităţile că putem să ne mobilizăm, că putem să stabilim împreună cu ei obiective şi să facem cu adevărat modernizarea, transformarea societăţii româneşti.

Aici fac o paranteză, toată lumea când vorbeşte despre asta vizează domeniul economic. Nu! Vă pot spune, după un an şi şapte luni la guvernare, că avem nevoie de o transformare structurală, profundă a societăţii. Nu funcţionează pe bucăţi, segmente. Pentru că dinamica dezvoltării este atât de mare încât abordarea trebuie să fie cât mai complexă”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă consideră că trebuie promovate valorile: “Avem nevoie să ne promovăm valorile noastre. Nu le-aş zice nici liberale, nici conservatoare, de niciun fel. Valorile româneşti, sunt alte noastre. Pe care le ştim cu toţii şi le-am învăţat în familie, la şcoală, la biserică, credinţa pe care ne-o spun preoţii la fiecare pildă.

Sper să continuăm să ne gândim la ea şi să o aplicăm în viaţa de zi cu zi. Nu numai de acolo, dar din viaţa de zi cu zi să învăţăm să ne asumăm să fim responsabili, să avem puterea să împărţim cu alţii şi greul, şi binele. Să avem puterea să îi ajutăm pe alţii.

Vom vedea în final unde ajungem. Important e să ne angajăm să facem bine pentru noi, să fim convinşi de asta, pentru familia noastră, pentru toţi cei din jurul nostru”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

femei liberaleguvernare pnlnicolae ciuca
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes