Nicolae Ciucă: România va putea folosi gaz lichefiat american, încă din acest an

Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza
Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza

”Nu suntem în riscul de a rămâne fără gaz. România importă aproximativ 20% din necesarul de gaz, am avut întâlniri şi discuţii cu premierii ţărilor din regiune, cel al Greciei, al Bulgariei, la telefon. (..) Suntem în legătură şi avem ca prim obiectiv deschiderea interconectorului dintre Grecia şi Bulgaria, se va întâmpla în luna iunie”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, duminică, la Digi24.

Întrebat dacă România va reuşi să folosească gaz lichefiat american, premierul a răspuns: ”Sigur că da, în toamnă, sau cel mai târziu la sfârşitul acestui an”.

Despre momentul când România va putea extrage gaz din Marea Neagră, premierul a amintit că angajamentul pe care liderii coaliţiei şi l-au asumat este ca, în perioada următoare, legea offshore să intre în Parlament, şi a precizat că ”nu este vorba de mai muilt de o lună, maxim două”.

Şeful Executivului a confirmat că discuţiile, la acest moment, pe legea offshore, este cu 60% din venituri către statul român, 40% către celelalte părţi: ”Este win-win. (..) Cifrele sunt cele pe care le-aţi spus dumneavoastră”, a adăugat el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gaz lichefiat gaze naturale nicolae ciuca stocuri gaze
redactia

Alte stiri de interes