Nicolae Ciucă: Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spaţiul Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, miercuri seară, raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spaţiul Schengen. ”Confirmă eforturile din ultima perioadă şi ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen”, a transmis liderul PNL.

”Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spaţiul Schengen. Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care ţara noastră se află acum”, a scris, miercuri seară, pe FAcebook, premierul Nicolae CIucă.  

Acesta a apreciat că România îndeplineşte toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spaţiul de liberă circulaţie.  

”Noul raport de azi confirmă eforturile din ultima perioadă şi ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen”, a mai transmis liderul PNL.

Comisia Europeană solicită Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen. Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen şi să se alăture spaţiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă şi consolidată în spaţiul Schengen, se arată într-un document al Comisiei Europene

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca schengenraport schengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes