Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului din Danemarca

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului din Danemarca
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului din Danemarca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cu preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, în contextul participării la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

”Premierul român a apreciat colaborarea bilaterală şi convergenţa agendei la nivelul Uniunii Europene asupra dosarelor specifice sprijinirii rezistenţei europene. În acest context, şeful Executivului a menţionat că România face toate demersurile în coordonarea cu Uniunea Europeană pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. De asemenea, premierul a subliniat importanţa extinderii Spaţiului Schengen prin aderarea României, care acţionează ca un membru de facto al Spaţiului”, a transmis, marţi, Guvernul, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, premierul a punctat necesitatea unei soluţii durabile pentru soluţionarea crizei energetice la nivelul UE.  

”În context, s-a referit la rolul energiei regenerabile şi a menţionat deschiderea României de a beneficia de expertiza Danemarcei în ceea ce priveşte diversificarea surselor de energie şi producerea din surse regenerabile. Părţile au confirmat şi continuarea sprijinului multidimensional pentru Ucraina şi pentru cetăţenii acesteia, refugiaţi în state membre ale Uniunii Europene”, a mai transmis Guvernul.  

Potrivit Executivului, un punct important al discuţiilor a vizat cooperarea la nivelul NATO pentru întărirea securităţii regionale şi consolidarea posturii de descurajare si apărare a Alianţei pe Flancul Estic.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe”, a mai transmis Guvernul.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca shinzo abe intalnire ciolacu intalnire ciuca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes