Nicolae Robu, infectat cu SARS CoV-2: Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că a trecut cu bine peste o infecţie cu virusul SARS CoV-2 pe care l-a ”încasat” într-una dintre ultimele zile de mandat de primar. Robu a urmat tratament la domiciliu.

”N-am ajuns bine liber de responsabilităţi publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziţii -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exerciţiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulţime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu ştiu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :))”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar declară că în data de 3 noiembrie a început să tuşească sec, iar în ziua următoare şi-a ţinut cursul online la Universitatea Politehnica, însă în cursul zilei starea i s-a înrăutăţit, iar din precauţie s-a izolat cu soţia la domiciliu.

”Ei, marţi, în 03.11, seara, am început să tuşesc sec. Miercuri dimineaţa, mi-am ţinut cursul la UPT -online- şi până la prânz am fost ok. Apoi, am tuşit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă şi, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deşi eu ff rar am răcit-, din precauţie, m-am autoizolat, atât eu, cât şi soţia, care n-a avut nici cea mai mică problemă. Zilele următoare făcând şi febră şi tuşind rău, am luat legătura cu medicul de familie şi apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător şi… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută şi febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun”, a mai scris Robu.

Nicolae Robu a urmat tratamentul la domiciliu şi a ţinut să mulţumească medicilor care l-au îngrijit.

”Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soţia, care, evident, s-a contaminat şi ea, a fost permanent asimptomatică şi a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost uşor, nu ne-a fost uşor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieşit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauţie sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieşi începând de astăzi. Mulţumesc din suflet Managerului Spitalului Victor Babeş, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu şi, desigur, excepţionalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pentru tratamentul prescris şi grija purtată. Graţie lor şi Celui de Sus, am trecut cu bine şi peste această încercare deloc uşoară”, a transmis fostul primar.

Nicolae Robu transmite, în final că ”nu e de joacă” cu acest virus care nu este o simplă gripă.

”Concluzie: AVEŢI GRIJĂ DE DV! Chiar nu e de joacă! Nu luaţi în seamă aberaţiile cum că COVID19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorităţi, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înşine şi la semenii noştri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectaţi asimptomatic şi că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacţionăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i! Mergem înainte!”, a mai scris Nicolae Robu.

Nicolae Robu a predat mandatul de primar al municipiului Timisoara, lui Dominic Fritz, în data de 30 octombrie. Robu este acum cadru didactic la Universitatea Politehnica din Timişoara.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicolae robu coronavirus nicolae robu covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes