Nicuşor Dan, după incendiul de la Balș, susține că nu au fost probleme cu furnizarea căldurii

În câteva ore, Bucureștiul ar putea avea buget! Nicuşor Dan, mulțumit că proiectul a ajuns la o formă acceptată de toată lumea
În câteva ore, Bucureștiul ar putea avea buget! Nicuşor Dan, mulțumit că proiectul a ajuns la o formă acceptată de toată lumea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Spitalul Victor Babeş poate asigura 220 de paturi pentru preluarea pacienţilor internaţi la Spitalul Matei Balş, el subliniind că în ultima săptămână, inclusiv noaptea trecută, nu au existat probleme cu privire la furnizarea agentului termic la Institutul Matei Balş şi la blocurile din jurul acestuia. 

De asemenea, Nicușor Dan anunţă că se va face un audit la nivelul celor 19 spitale care se află în administrarea Primăriei Generale şi că se vor aloca bani pentru remedierea eventualelor probleme privind siguranţa în unităţile sanitare.

Şedinţa de vineri Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la Institutul Matei Balş. 

Primarul general Nicuşor Dan a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului şi a subliniat importanţa investiţiilor în asigurarea siguranţei în incinta unităţilor sanitare. 

”Este o tragedie care ne obligă să fim solidari şi, mai ales, să fim responsabili. Trebuie să îmbunătăţim siguranţa din spitale – atât  cele care ţin de Ministerul Sănătăţii cât şi cele care ţin de  Primăria Capitalei – şi trebuie să facem pentru asta investiţii, atât la spitalele care ţin de Ministerul Sănătăţii cât şi la cele care ţin de Primăria Capitalei. Am avut o discuţie în această dimineaţă  cu majoritatea din Consiliul General şi am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care se referă atât la un audit al instalaţiilor electrice şi alte instalaţii tehnice din cele 19 spitale ale noastre cât şi bani pentru intervenţii pentru remedierea problemelor pe care le-am găsi, în eventualitatea în care le găsim”, a afirmat Nicuşor Dan la începutul şedinţei CGMB, potrivit news.ro.

Dan a precizat că în urma controalelor mixte făcute de ISU şi DSP  făcute după incendiul de la Patra Neamţ în cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei General nu au fost găsite probleme din punctul de vedere al siguranţei la incendiu.

Primarul General a mai afirmat că spitalele din subordinea Primăriei sunt pregătite să primească pacienţi transferaţi de la Matei Balş.

„Spitalele noastre sunt gata să ofere orice fel de sprijin pentru pacienţii care nu mai pot să fie trataţi la Matei Balş şi avem 220 de paturi libere la Victor Babeş, deci nu este o problemă de paturi în spitalele COID în acest moment. Pentru că a fost o speculaţie de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balş, vreau să fi foarte clar: am discutat atât cu Termoenergetica şi cu call center-ul care primeşte telefoane în cadrul Primăriei pe ceea ce înseamnă situaţia căldurii în Bucureşti: în ultima săptămână, inclusiv noaptea asta, nu au existat probleme de căldură la Spitalul Matei Balş şi nici la blocurile din jur”, a anunţat edilul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu balsincisor dannu au cost probleme caldura
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes