Nicuşor Dan anunță că Primăria Capitalei vrea să preia administrarea Parcului Natural Văcăreşti

Nicuşor Dan anunță că Primăria Capitalei vrea să preia administrarea Parcului Natural Văcăreşti
Nicuşor Dan anunță că Primăria Capitalei vrea să preia administrarea Parcului Natural Văcăreşti

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, joi, într-o postare pe Facebook, că reprezentanți ai Primăriei Capitalei au participat, joi la evenimentul care a marcat Ziua Pământului în Parcul Natural Văcăreşti, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Mediului Tanczos Barna. Edilul a adăugat că Primăria Capitalei are în pregătire dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti, cu obiectivul de a gestiona acest Parc conform celor mai bune practici europene în materie.

„Primăria Capitalei a marcat azi Ziua Pământului prin participarea la un eveniment organizat în Parcul Natural Văcăreşti, la care au fost prezenţi preşedintele României, Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Tanczos Barna şi reprezentanţi ai mai multor instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale.

Mă interesează mult această zonă, fiindcă Primăria Capitalei are în pregătire dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti, cu obiectivul de a gestiona acest Parc conform celor mai bune practici europene în materie. Am toată încrederea că va fi o candidatură de succes.

Ne propunem, după preluarea de la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, să finalizăm planul de management, să derulăm activităţi de igienizare, întreţinere şi pază, să ne ocupăm de infrastructura de vizitare – cu alte cuvinte, să pregătim o experienţă cât mai plăcută pentru toţi cei care vor să vină în Parcul Natural Văcăreşti. Ne dorim să transformăm acest Parc într-o zonă de referinţă pentru spaţiul verde urban al Capitalei, o zonă educativă pentru copii şi recreativă pentru familii.

Apreciez faptul că evenimentul de azi a avut loc în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis şi a ministrului Mediului, Tanczos Barna, considerând acest lucru o dovadă a interesului major al administraţiei centrale pentru problematica de mediu din Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicusor danpreia administrare Parcul Natural Văcăreștiprimaria capitalei
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes