Administrație locală

Nicuşor Dan: Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. Prefectul a atacat în instanţă actele administrative

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a declarat că prefectul Bucureștiului a atacat în instanţa actele administrative privind clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 şi astfel orice act referitor la imobil şi orice acţiune de demolare sau construire se suspendă de drept. El a adăugat că exista o autorizaţie de demolare din 15 octombrie 2020 şi una de construire date de fostul primar Gabriela Firea, la aceeaşi dată, pentru construirea unui bloc de 7 etaje.

„Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti. Acest lucru este valabil şi în cazul imobilului din strada Ştirbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizaţia de desfiinţare, autorizaţie care fusese semnată de către fosta administraţie pe ultima sută de metri a mandatului.

Prefectul Municipiului Bucureşti a atacat astăzi, la Tribunalul Bucureşti, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, autorizaţia de desfiinţare din 15.10.2020, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje. Îi mulţumesc prefectului pentru toate eforturile depuse.

Astfel, având în vedere faptul că prefectul a atacat în instanţă aceste acte, orice acţiune de demolare / construire se suspendă de drept. Şi pentru imobilul din strada I.C. Visarion nr. 8 îmi doresc ca autorităţile să ducă la capăt ancheta şi să facă lumină în acest caz, pentru a putea reveni la o stare de normalitate privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală. Este un alt potenţial abuz pe care, în trecut, l-am semnalat.

Atitudinea faţă de patrimoniul naţional se schimbă în Bucureşti şi asta sper că au înţeles toţi amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”, a scris Nicuşor Dan miercuri pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Terasele din Centrul Vechi vor fi deschise tot anul, a stabilit CGMB

Mihnea Tudor

Consiliul General a votat suspendarea PUZ-urilor de sector

Mircea Furdu

Violeta Alexandru dă asigurări că toți consilierii generali PNL vor vota suspendarea PUZ-urilor

Daniela Arnăutu

A început renumărarea voturilor de la Localele din Sectorul 1. Acțiunea se filmează integral

Daniela Arnăutu

Nicuşor Dan spune că a suspendat PUZ-urilor coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 fiindcă trăim într-un oraș poluat unde construim prea mult

Daniela Arnăutu

Nicușor Dan a declarat că nu cedează în fața protestului angajaţilor Companiei Parcuri şi Grădini

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »