Administrație locală

Nicuşor Dan, după întâlnirea cu Iohannis: Buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului, de la situaţia termoficării şi poluare la cea a traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat, după întâlnirea de sâmbătă cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, că discuţiile au vizat necesitatea unei colaborări interinstituţionale privind absorbţia pentru Capitală a unei sume importante din totalul de 80 miliarde euro puşi de UE la dispoziţia României. El a adăugat că „buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului, de la situaţia termoficării şi poluare la problema traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii”.

„Am avut azi o discuţie foarte utilă cu preşedintele Klaus Iohannis, axată pe soluţiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul că Bucureştiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puşi la dispoziţie României de către Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare şi colaborare inter-instituţională. În acelaşi timp, am apreciat faptul că am putut afla, direct de la preşedinte, detalii despre experienţa lui de succes ca primar al Sibiului, în special în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi investiţiile în domeniul infrastructurii”, a scris Nicuşor Dan sâmbătă pe Facebook.

Primarul general al Capitalei a mai spus că Bucureştiul are o şansă extraordinară prin aceşti bani europeni care trebuie valorificată în următorii 4 ani.

„Buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului – de la situaţia termoficării şi poluare la problema traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii. Avem o şansă extraordinară pe care trebuie s-o valorificăm în următorii patru ani, iar colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul şi cu Preşedintele României e esenţială pentru a reuşi”, a completat Dan.

Klaus Iohannis a afirmat, după întrevederea cu Nicuşor Dan, că acesta i-a prezentat soluţiile pentru problemele Bucureştiului şi a subliniat că în cazul în care Guvernul este un partener solid şi oferă sprijin PMB, atunci problemele Capitalei pot fi eficient abordate şi rezolvate.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Berbeceanu, lămuriri despre măsurile de relaxare în București. ”Și noi suntem foarte îngrijoraţi de evoluţia situaţiei pandemice”

Saghin Cristian

Directorul Direcţiei de Mediu din Primărie, demis! Avizat defrişarea a 22 de arbori

Mihnea Tudor

USR PLUS îi cere şefului CJ Iaşi Costel Alexe să oprească angajarea rudelor şi prietenilor în instituţiile publice

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. Prefectul a atacat în instanţă actele administrative

Gloria Pascu

De ce sunt probleme cu apa caldă, chiar dacă ea curge la robinet. Explicațiile primarului general Nicușor Dan

Mihnea Tudor

Primăria Sectorului 5 a început somarea persoanelor care deţin garaje pe domeniul public

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »