Nicuşor Dan explică miza alegerilor din 2024: Lupta Dreptei cu PSD

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, sâmbătă, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, că miza alegerilor din 2024 este lupta Dreptei cu PSD, iar ”cel mai important în această luptă a noastră cu PSD este unde vrem să ducem România”.

”Miza acestor alegeri din 2024 este lupta dreptei cu PSD. Sunt multe de spus pe subiectul ăsta, că noi am schimbat mai multă conductă de termoficare decât au schimbat ei în 12, că ei au dus primăria în faliment şi noi am scos-o, că ei au încercat să direcţioneze nişte achiziţii şi era să pierdem fonduri europene pe autobuze, troleibuze, tramvaie şi noi le-am dus în mod corect şi le-am şi luat. Şi multe-multe alte lucruri care ţin de viaţa de zi cu zi a oamenilor”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a explicat şi ce este ”pesedismul”, în opinia sa.

”Cred că lucrul cel mai important în această luptă a noastră cu PSD este unde vrem să ducem România. Ce e pesedismul? Pesedismul este să iei nişte instituţii pe persoană fizică şi toată istoria noastră de la Revoluţie şi de la Piaţa Universităţii încoace este de a construi nişte instituţii care să apere cetăţeanul şi nu de a lăsa nişte combinaţii (…) şi deciziile să se ia în afara unui cadru instituţional. Asta este istoria în opinia mea, istoria României de 34 de ani. Încercarea unor oameni de a crea instituţii faţă de încercarea altor oameni de a păstra un sistem comunist un pic cu faţă umană care să ne spună lăsaţi că ţtim noi mai bine, vouă vă dăm nişte firimituri, vă mărim cu 200 de lei pensia şi fiţi mulţumiţi că vă guvernăm. Când nu ai instituţii, atunci e mai uşor să cumperi. În zona de care mă preocupă de 15 ani care constat că oraşul ăsta se sinucide construind, construind fără niciun plan, densificând, densificând, constat că instituţii ale statului român sunt pur şi simplu cumpărate”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei crede că motivul pentru care mulţi oameni au plecat în străinătate este să s-au săturat să vadă că instituţiile statului nu funcţionează.

”Când ISTC este o glumă şi el trebuie să verifice casele în care locuim noi toţi, asta e ceva care nu poate decât să mă îngrijoreze. Şi cred că ăsta e şi motivul pentru care mulţi oameni au plecat din România pentru că nu au mai suportat ca viaţa lor să nu fie gestionată de nişte instituţii care să funcţioneze după nişte reguli la care să contribuim cu toţii”, a mai spus Nicuşor Dan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri 2024alegeri primar generalluta dreptei cu psdnicusor dan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes