Nicușor Dan s-a plimbat cu noul tramvai Imperio, pe linia 41: Este un moment de bucurie pentru Bucureşti

Nicușor Dan s-a plimbat cu noul tramvai Imperio, pe linia 41
Nicușor Dan s-a plimbat cu noul tramvai Imperio, pe linia 41

Primele 15 tramvaie noi Imperio, Astra Arad, au început să circule, de sâmbătă, pe linia 41. Primarul general al Capitalei care a efectuat o scurtă călătorie cu unul dintre aceste tramvaie a declarat, ulterior, că „este un moment de bucurie pentru Bucureşti” şi a precizat că sunt în ultima fază dde achiziţie 100 de autobuze electrice din bani europenei şi 100 de troleibuze care vor fi cumpărate cu bani din Fondul de mediu.

„Este un moment de bucurie pentru Bucureşti – primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, ca tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din Fondul de mediu. De asemenea, o să lansăm curând achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze”, a afirmat Nicuşor Dan, sâmbătă.

El a vorbit şi despre sumele de achiziţie pentru autobuze electrice şi troleibuze care vor fi făcute din bani europeni sau nerambursabili.

„Am încercat în anii aceştia să ne concentrăm pe lucrurile importante, 200 de milioane de euro aceste tramvaie, 500 milioane de euro pentru are am lansat achiziţia pentru modernizarea liniilor de tramvai, 50 de milioane euro autobuze electrice, 50 milioane de euro troleibuze. Asta înseamnă un miliarde de euro, bani europene sau nerambursabili pe care îi atragem prima oară pentru Bucureşti”, a completat edilul general.

Societatea de Transport Bucureşti STB SA a precizat, într-un comunicat de presă, că a instruit 91 de manipulanţi care vor conduce acest nou model de tramvai.

Sursa citată a adăugat că, pentru prevenirea actelor de vandalismn şi pentru a încuraja plata călătoriei, fiecare tramvai va avea controlor dedicat, responsabil pe partea de informare şi de monitorizare a activităţilor pe parcursul întregii zile.

Potrivit companiei, achiziţia celor 100 de tramvaie noi aduce o serie de avantaje şi premiere, atât pentru STB S.A., cât şi pentru călători:

– Tramvaiele au noua generaţie de validatoare la fiecare uşă pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât şi cu dispozitive smart NFC.

– Tramvaiele au sistem de aer condiţionat şi încălzire HVAC ce va permite reglarea automată a temperaturii, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon.

– Tramvaiele sunt echipate cu prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile şi vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului, inclusiv Wi-Fi gratuit.

– Creşterea accesibilităţii datorată podelei total coborâte şi a celor 5 uşi duble de acces.

– Creşterea capacităţii de transport fără a fi necesară creşterea parcului circulant.

– Consum energetic mult mai redus faţă de tramvaiele aflate în exploatare. Astfel, consumul energetic specific este de doar jumătate din cel al unui vagon V3A, respectiv doar o treime din valoarea unui tramvai Tatra.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicusor dan tramvai imperio tramvaie noi bucuresti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes