Nicușor Dan vrea să cumpere, din fonduri europene, 100 de autobuze electrice

Nicușor Dan vrea să cumpere, din fonduri europene, 100 de autobuze electrice
Nicușor Dan vrea să cumpere, din fonduri europene, 100 de autobuze electrice

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că, în cadrul şedinţei Consiliului General de luni, se discută patru proiecte pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice din fonduri europene. 

Nicuşor Dan a declarat, la începutul şedinţei Consiliului General, că achiziţionarea de autobuze electrice este o promisiune neonorată a fostei administraţii.  

“Avem patru proiecte care vizează achiziţia de autobuze electrice. Într-o şedinţă precedentă am aprobat studiul de oportunitate pentru majorarea preţului. După cum ştiţi, achiziţionarea de autobuze electrice din fonduri europene a fost o promisiune neonorată a fostei administraţii, încă din 2018 a existat o hotărâre de consiliu, au urmat două licitaţii eşuate pentru că preţurile nu erau preţurile corecte de piaţă. Ce facem azi, ce am făcut în şedinţa precedentă a fost să actualizăm aceste preţuri”, a afirmat Nicuşor Dan, care a precizat că este vorba de achiziţia a 100 de autobuze electrice. 

El a reamintit că a semnat în urmă cu câteva luni contractul pentru cumpărarea a 100 de tramvaie, tot din fonduri europene, iar primul tramvai va veni în vara anului viitor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

100 autobuze electrice4 proiecteachizitie autobuze electriceCGMBfonduri europenenicusor dan
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes