Nicușor Dan vrea să scape de păsările exotice și să le dea din patrimoniul ALPAB la grădinile zoologice

Nicușor Dan vrea să scape de păsările exotice și să le dea din patrimoniul ALPAB la grădinile zoologice
Nicușor Dan vrea să scape de păsările exotice și să le dea din patrimoniul ALPAB la grădinile zoologice

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune transferarea păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB către grădini zoologice. El susține că măsura este  menită le asigure acestora bunăstarea. Proiectul de hotărâre pe acest subiect este pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 27 aprilie.

”Se aprobă transferul tuturor păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB, cu titlu gratuit, către Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti, precum şi către alte grădini zoologice sau rezervaţii aparţinând altor UAT-uri, asociaţii şi organizaţii pentru protecţia animalelor din Romania, în măsură de a le asigura bunăstarea şi serviciile veterinare obligatorii prin lege (…) Transferul se va face în baza unui protocol încheiat între ALPAB cu fiecare instituţie sau organizaţie care preia un număr de păsări exotice din gestiunea ALPAB. Cheltuielile cu transportul, evaluarea stării de sănătate şi carantinarea revin în sarcina unităţii primitoare”, prevede proiectul de hotărâre.

Acesta a fost înaintat de consilierul general USR Manuela Mureşan. Conform referatului la proiectul de hotărâre transmis de Manuela Mureşan, ALPAB avea în gestiune, pe 26 februarie 2021, 38 de păsări exotice, achiziţionate în baza unei hotărâri de Consiliu General din 2004, dintr-un număr de 245 de exemplare înregistrate în 2013. 

De asemenea, ALPAB nu are un departament specializat care să aibă ca rol îngrijirea păsărilor exotice. Pentru salvarea şi asigurarea bunăstării ultimelor exemplare de păsări exotice rămase se impune transferul lor, a adăugat sursa citată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alpabbunastarea lorda pasari exoticegradini zoonicusor danprimarul capitalei
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes