Special

Nimic nou: Avocatul Poporului îi cere ministrului Vela să comunice baza legală a deciziei de a trimite poliţişti în civil pe teren

Avocatul Poporului a trimis, joi, o solicitare ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, privind comunicarea actului normativ care stă la baza luării măsurii ca poliţiştii să patruleze în civil şi să poată aplica amenzi.

”Vă adresăm rugmintea să ne comunicaţi actul normativ care stă la baza luării acestor măsuri”, se arată în solicitarea Avocatului Poporului. Instituţia menţionează că ”scopul principal care trebuie urmărit de Poliţia Română este cel de prevenire a săvârşirii de fapte antisociale şi subsidiar de reprimare a acestora”.

De asemenea, Avocatul Poporului face referire la Statutul Poliţistului şi alte acte care prevăd obligativitatea purtării uniformei de serviciu de către poliţişti în timpul programului de muncă.

Nimic nou

”Solicitarea noastră are în vedere necesitatea de a preîntâmpina situaţiile în care unele persoane îşi pot aroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor legale menţionate mai sus”, a mai transmis Avocatul Poporului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul Georgian Drăgan, a precizat, marţi, că acţiunile de control făcute de poliţişti în civil nu reprezintă „nimic nou”, astfel de activităţi fiind desfăşurate de toate poliţiile din Europa şi din lume, aşadar şi de Poliţia Română. „Poliţiştii au întâlnit situaţii când, la vederea lor, au fost puse măştile de protecţie, pentru ca imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru să fie scoase”, a spus Drăgan.

Alte știri de interes

Poliţistul pedofil Eugen Stan din Bucureşti, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

Mihnea Tudor

Parcul Cișmigiu, salvat de la mutilare! ”Reabilitarea” distructivă pregătită de administrația Firea a fost stopată

Mihnea Tudor

Decizie: Dragoş Poteleanu, fostul șef al casei de Asigurări Constanța, șase ani cu executare

Mihnea Tudor

Imagini cu Ciolacu în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare. Poliţia a dat amenzi

Mihnea Tudor

Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la doi ani de închisoare

Mihnea Tudor

DNA: George Scripcaru, primarul în funcţie din Braşov, pus sub control judiciar

Saghin Cristian

Judecătoarea Camelia Bogdan cere sechestru pe averea lui Dan Voiculescu pentru încălcarea statului de drept. Cum motivează

Saghin Cristian

Nicolae Bănicioiu în fața urmăririi penale. Suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, de pe vremea când era ministru

Saghin Cristian

Decizie CEDO în privința judecătoarei Camelia Bogdan, care a fost exclusă din magistratură

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »