În portul Constanța este o cantitate de 10 mai mare de nitrat de amoniu decât la Beirut. Explicații Ludovic Orban

Ludovic Orban a dat detalii despre cantităţile foarte mari de azotat de amoniu aflate la Constanţa. Şeful Guvernului a spus că substanţa este contractată şi va fi transportată la destinaţie, iar din informaţiile pe care le are sunt respectate măsurile de siguranţă.

“În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţie. În ceea ce priveşte regimul de securitate în jurul depozitelor în care se află astfel de substanţe, sunt reguli stricte, prevăzute la nivel european, şi care, din toate informaţiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dolj.

Recent, s-a descoperit că aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decât cea care a declanşat explozia din Beirut, se află depozitate în Portul Constanţa.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amoniu port constanta azotat de amoniu azotat de amoniu constanta orban azotat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes