International

”Noi nu suntem sacrificabili”, denunţă furioşi membri Secret Service ieşirea lui Trump lângă Spitalul Walter Reed

Plimbarea cu maşina a lui Donald Trump, care a părărsit pentru o scurtă perioadă de timp Spitalul Militar Walter Reed din Washington, unde a fost internat pentrua fi îngrijit de covid-19, cu scopul de a-şi saluta susţinătorii adunaţi lângă spital, provoacă indignare în Statele Unite, relatează BFMTV.

Trump a fost filmat într-un vehicul negru, purtând mască şi salutându-şi susţinătorii adunaţi lângă spital.

Într-un tweet publicat în aceeaşi zi pe Twitter, el anunţa anterior că avea să facă o ”mică surpriză”, salutând ”mari patrioţi din stradă”.

Şeful în exerciţiu al statului apare în imagini purtând o mască, însoţit de doi agenţi din cadrul Secret Service, care poartă la rândul lor măşti şi combinezoane medicale.

”Asta n-ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a declaart pentru CNN unul dintre membrii Secret Service, o unitate de elită din cadrul poliţiei însărcinată cu protecţia preşedinţilor Sratelor Unite.

”Noi nu suntem sacrificabili”, şi-a exprimat ingignarea această sursă, care a denunţat atitudinea iresponsabilă a preşedintelui faţă de cei doi agenţi, plasaţi în carantină.

”Este complet iresponsabil”, a declarat altă sursă din cadrul Secret Service pentru CNN.

”M-am uitat la informaţii şi este ridicol să spui că preşedintele încearcă să-şi omoare stafful. Nu este convenţional, dar ne facem meseria”, a declarat o a treia sursă.

Ieşirea lui Donald Trump a fost aprig criticată, de asemenea, în comunitatea ştiinţifică.

”Trebuie ca fiecare persoană prezentă în vehicul în timpul acestei ieşiri prezidenţiale complet inutile să fie pusă în carantină timp de 14 zile. Ele se pot îmbolnăvi. Pot muri. Pentru teatru politic. Comandat de Trump pentru a le pune viaţa în pericol cu acest teatru. Este o nebunie”, a denunţat pe Twitter James Phillips de la Facultatea de Medicină a Universităţii George Washington.

”Plimbându-se în exteriorul Walter Reed, preşedintele îşi pune grav în pericol agenţii din Secret Service. Asta e culmea iresponsabilităţii”, a denunţat pe Twitter un profesor de medicină şi chirurgie la Universitatea George Washington, Jonathan Reiner.

Ieșirea a fost validată

Preşedinţia a subliniat că s-au luat măsuri de precauţie ”adecvate” în vederea protejării preşedintelui şi anturajului său, constând în ”echipamente de protecţie”.

”Ieşirea a fost validată de către echipa medicală ca sigură”, a subliniat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Judd Deere, conform news.ro.

Echipa medicală a lui Donald Trump a anunţat duminică, după ce acesta a petrecut două nopţi în spital, că starea sănătăţii preşedintelui american se ”îmbunătăţeşte” şi că poate fi luată în calcul o întoarcere la Casa Albă ”încă de luni”.

Casa Albă a anunţat că decizia cu privire la o eventuală externare a preşedintelui american din spital urma să fie luată luni, ”în cursul zilei”.

Alte știri de interes

Caricatura cu Erdogan publicată de Charlie Hebdo stârnește furia președintelui Turciei

Mihnea Tudor

Donald Trump se impune: Judecătoarea Amy Coney Barrett, confirmată la Curtea Supremă

Mihnea Tudor

Poliţist newyorkez, suspendat fără plată după ce spune ”Trump 2020” la microfonul maşinii de patrulare în Brooklyn – VIDEO

Gloria Pascu

Stare de urgenţă sanitară – Spania interzice circulaţia în timpul nopţii. Situația va dura 6 luni

Gloria Pascu

Erdogan l-a îndemnat pe Macron să-şi examineze „sănătatea mintală”

Mihnea Tudor

Lee Kun-hee, preşedintele grupului Samsung, a murit

Mihnea Tudor

Semi-izolare pentru o lună. Italia înăspreşte restricţiile după un număr record de noi infecţii

Mihnea Tudor

Donald Trump a votat anticipat în Florida: „Am votat pentru un tip care se numeşte Trump”

Saghin Cristian

Preşedintele Poloniei Andrzej Duda, diagnosticat cu COVID-19

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »