Noi reguli RCA. Ce obligaţii suplimentare vor avea companiile de asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu vrea să mai supervizeze tarifele RCA, această sarcină urmând să fie preluată de un actuator independent. Pe de altă parte, firmele de asigurări ar putea fi obligate să le acorde şoferilor asistenţă în cazul unui accident. Propunerile apar într-un proiect de modificare a normei RCA iniţiat de ASF.

Noi modificări la Legea RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să scape de răspunderea verificării tarifelor contractelor RCA (Răspunderea Civilă Auto) propuse de firmele de asigurări. Această obligaţie ar urma să revină unui actuator independent, care nu se află într-o situaţie de incompatibilitate sau conflict de interese cu societatea de asigurare pentru care se emite raportul.

Propunerea apare într-un proiect de modificare a Normei nr. 39/2016 privind asigurările auto din România, iniţiat de ASF. Actul prevede că în viitor asigurătorii RCA vor transmite, în termen de 30 de zile de la data modificării tarifelor de primă stabilite conform procedurilor interne, un raport întocmit de un actuar independent aprobat de către ASF, care să certifice fundamentarea acestora. …

Articolul pe larg »»» : Noi reguli RCA. Ce obligaţii suplimentare vor avea companiile de asigurări | adevarul.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes