Normele UE scumpesc polița RCA. Avertismentul unui specialist

Deoarece plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative în care asiguratorii erau nevoiți să se încadreze până în acest moment va fi eliminat, polița RCA s-ar putea scumpi cu până la 25% în lunile următoare, avertizează specialiștii din domeniul asigurărilor

”În momentul de față, polița RCA are două componente: partea tehnică și costul administrativ. Uniunea Europeană nu ne mai dă voie să avem această limitare (de 25% pentru costul administrativ, n. red.) și atunci e normal că asiguratorii vor putea pune orice adaos doresc ei. Nu neapărat va crește cu mult. Mulți sunt sub acest prag de 25% în momentul de față.

Noi trebuie să fim atenți la cum încheiem polițele în această perioadă. Pe o lună, pe 6 luni, pe 12 luni, pentru că asta influențează extrem de mult tariful.

Noi plătim destul de mult pentru un RCA pentru că îl facem în fiecare lună. Un sfert din români își fac polițele RCA în fiecare lună. Sau pe o lună, nu neapărat în fiecare lună””, a declarat Sergiu Berceanu, broker de asigurări, conform antena3.ro.

Astfel, dacă polița RCA este încheiată în fiecare lună, asiguratul plătește cu o treime mai mult decât dacă ar fi încheiată pentru 12 luni.

Potrivit COTAR, preţul RCA nu ar trebui să urce cu mai mult de 1-2%, în condiţiile în care cifrele oficiale, publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020, contrar informaţiilor apărute în mass-media, care preconizează o creştere de 4%.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asigurare auto ieftina plafon asigurari polita rca ieftina rca ieftin acum scumpire rca
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes