Economie Recomandate

Normele UE scumpesc polița RCA. Avertismentul unui specialist

Deoarece plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative în care asiguratorii erau nevoiți să se încadreze până în acest moment va fi eliminat, polița RCA s-ar putea scumpi cu până la 25% în lunile următoare, avertizează specialiștii din domeniul asigurărilor

”În momentul de față, polița RCA are două componente: partea tehnică și costul administrativ. Uniunea Europeană nu ne mai dă voie să avem această limitare (de 25% pentru costul administrativ, n. red.) și atunci e normal că asiguratorii vor putea pune orice adaos doresc ei. Nu neapărat va crește cu mult. Mulți sunt sub acest prag de 25% în momentul de față.

Noi trebuie să fim atenți la cum încheiem polițele în această perioadă. Pe o lună, pe 6 luni, pe 12 luni, pentru că asta influențează extrem de mult tariful.

Noi plătim destul de mult pentru un RCA pentru că îl facem în fiecare lună. Un sfert din români își fac polițele RCA în fiecare lună. Sau pe o lună, nu neapărat în fiecare lună””, a declarat Sergiu Berceanu, broker de asigurări, conform antena3.ro.

Astfel, dacă polița RCA este încheiată în fiecare lună, asiguratul plătește cu o treime mai mult decât dacă ar fi încheiată pentru 12 luni.

Potrivit COTAR, preţul RCA nu ar trebui să urce cu mai mult de 1-2%, în condiţiile în care cifrele oficiale, publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020, contrar informaţiilor apărute în mass-media, care preconizează o creştere de 4%.

Alte știri de interes

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »