Nota 10 după contestație pentru… fata procurorului-şef al DNA

Fata procurorului șef DNA Crin Bologa a obținut, fără nicio surpriză, după contestație nota 10 la română.
Fata procurorului șef DNA Crin Bologa a obținut, fără nicio surpriză, după contestație nota 10 la română.

Elevă a Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, Ruxandra Bologa obținuse 9,85 la Istorie şi 10 la Geografie, iar la Limba şi Literatura Română a fost notată cu 7,45. Și, evident, a contestat nota.

Iar surpriza a venit după recorectarea contestaţiei, ea a primit nota 10, ceea ce i-a ridicat media generală la 9.95. Ruxandra Bologa se baza foarte mult pe media de la Bac pentru a putea intra la facultatea dorită, și anume Drept. A doua comisie a considerat că nota a fost mult prea mică și i-a dat un 10 curat.

Eleva a primit 7,45 la Limba Română, cea mai slabă notă din clasa ei – filologie la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău. Și totuși, Ruxandra obţinuse un premiu la Olimpiada Naţională de Tehnologie a Informaţiei (TIC) în clasa a IX-a. Mai apoi, anul acesta, ea trebuia să reprezinte Sălajul la Olimpiada Naţională de Limbă Engleză, însă concursul nu a mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

Lucrarea corectată la Cluj

Potrivit, sportulsalajean.ro, lucrarea iniţială a fost corectată la un centru din judeţul Satu Mare, iar contestaţia a fost corectată în judeţul Cluj. Surse din învăţământ ne-au declarat că acea comisie care a corectat greşit lucrarea ar putea fi trasă la răspundere şi cel puţin un an de zile să nu mai aibă dreptul să corecteze lucrări, practic, să se joace cu destinul elevilor.

Crin Bologa a devenit procuror-șef al DNA pe 20 februarie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

contestatii baccrin bologafata lui crin bologaprocuror sef dna
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes