Cine va da noul premier? Rareş Bogdan: Oamenii sunt exasperaţi. Se poate întâmpla orice diseară

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, luni, la sediul partidului, că Partidul Național Liberal va da premierul, aşa cum este firesc, el precizând că liberalii nu vor renunţa la reforma justiţiei.

Bogdan a mai spus că speră ca până la sfârşitul acestei luni să poată fi învestit noul Guvern. El a arătat şi ce tip de înţelegere ar putea face PNL, în negocierile cu cele două oartide, arătând că o refacere a coaliţiei cu USR ar trebuisă aducă în discuţie prezenţa miniştrilor USR care au dat jos Guvernul Cîţu, iar în cazul unei guvernări cu PSD, se doreşte o guvernare paritară, cu prezenţa obligatorie a UDMR cu două trei portofolii.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că trebuie luată cât mai repede decizia privind guvernul, pentru a încheia cât mai repede această criză politică, pentru că ”oamenii sunt deja exasperaţi”.

Nu vom opri reforma în Justiţie iar PNL va veni cu o propunere de ministru al Justiţiei care să fie aprobată de populaţie”, a spus Rareş Bogdan, la sediul partidului, unde a arătat că această criză trebuie încheiată pentru că ”oamenii sunt exasperaţi”.

”Eu cred că va trebui să luăm cât mai repede o decizie, a spus Rareş Bogdan, precizând că a mai vorbit cu Dacian Cioloş la telefon şi a înţeles că au fost colegi care au discutat cu cei de la PSD, din partea stângă.

Rareş Bogdan a afirmat că ”PNL va da premierul, aşa cum e absolut firesc, deşi numele acestuia este apanajul preşedintelui, în sistemul constituţional actual”.

”Domnia sa va face nominalizarea şi premierul va forma o majoritate şi sunt convins că de data aceasta o va forma”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL, aprecizând că, dacă PNL va decide să continue coaliţia cu USR, va trebui să se discute despre prezenţa miniştrilor care şi-au dat jos premierul la moţiune, în viitorul Guvern, dacă ei vor continua cu condiţionalităţile privind numele premierului.

În cazul unei alianţe cu PSD, spune Bogdan, se va discuta despre o ”alianţă paritară, excluzând însă miniştrii UDMR, doi sau trei, care vor rămâne în Executiv, pentru că au fost un partener care s-a comportat absolut elegant”.

Despre portofoliile din viitorul Guvern, Rareş Bogdan a spus că la discuţiile cu PSD şi USR nu s-au discutat nume.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cine va da premierul negocieri guvern rares bogdan rares bogdan declaratii
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes