Sport

Noul stadion Steaua, a fost inaugurat! Cum arată bijuteria de 95 milioane de euro – VIDEO

Noul stadion Steaua, a fost inaugurat
Noul stadion Steaua, a fost inaugurat

Inaugurarea mult așteptată a noului stadion Steaua a avut loc vineri. Reconstruit tot în Ghencea, pe locul fostei arene unde s-a scris istorie, complexul ultramodern are dotări premium și un design occidental, dar și un cost pe măsură.

La recepția celebrei arene din Ghencea au participat premierul Ludovic Orban, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Stadionul din Ghencea, cu o capacitate de 31.254 de locuri, a fost reconstruit pe locul fostei arene. Are spații VIP, loje și parcare, sală de forță și de recuperare, un restaurant, magazine și găzduiește muzeul CSA Steaua. De asemenea, complexul dispune de spații de cazare pentru sportivi: 24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare). Costul total al bijuteriei este de 94.672.020 euro.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că, după recepţia lucrărilor la Complexul Steaua, va discuta cu Ministerul Apărării pentru a-l deschide pentru public, ca spaţiu de promenadă.

„Lucrările sunt gata. Acum, eu îmi doresc doar 3 lucruri. Mulţi, mulţi copii şi tineri să se antreneze în acest complex sportiv (9 discipline), să facă performanţă şi să ajungă să joace pe acest stadion şi… Complexul să fie accesibil publicului, să fie deschis ca spaţiu de promenadă. Voi discuta cu Ministerul Apărării despre acest ultim aspect, după ce se va face recepţia”, a scris Ciucu, vineri seara, pe pagina de Facebook.

VIDEO Noul stadion Steaua

El spune că acest complex sportiv a fost „de 3 ori mai ieftin decât Stadionul Naţional, făcut de 3 ori mai repede, de un consorţiu de firme româneşti”.

Primul meci oficial, în aprilie 2021

Ziarul ”Observatorul Militar” anunță că primele meciuri din Ghencea vor putea avea loc abia în aprilie 2021. Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974. Momentan, nu s-a stabilit niciun adversar pentru inaugurare.

Stadionul Steaua va fi omologat și pentru rugby, iar dacă o anume echipă sau naționala României va dori să evolueze aici, o va putea face, a anunțat Clubul Sportiv al Armatei. Ultimul titlu câștigat de Steaua la rugby a fost în 2006.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Simona Halep, în carantină! Se află în Australia pentru primele turnee ale anului

Mihnea Tudor

Gabi Iancu s-a transferat în Rusia

Mihnea Tudor

Covid-19: Rică Răducanu, internat în spital

Mihnea Tudor

Simona Halep, înaintea Australian Open: Am aşteptări destul de mari

Mihnea Tudor

Australian Open 2021 » Mihaela Buzărnescu, în turul al doilea al calificărilor

Saghin Cristian

Dan Petrescu și-a găsit echipă în Turcia. A semnat contractul

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »