Novak Djokovici, interzis în Australia! Viza i-a fost anulată

Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată, anunţă presa internaţională. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovici nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

Tot miercuri, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a discutat la telefon cu Novak Djokovici, liderul tenisului mondial, care era ţinut de peste 7 ore într-o încăpere de pe aeroportul din Melbourne.

“I-am spus că Serbia este alături de el. Facem tot ce putem ca hărţuirea liderului mondial din tenis să se încheie”, a declarat Vucic, conform The Telegraph.

Jurnalistul Oliver Brown de la publicaţia menţionată susţine că sunt şanse mari ca Djokovici să fie nevoit să revină în Serbia. În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia.

Djokovici este în custodia poliţiei de frontieră australiene de peste 7 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după trei ore. Tatăl sportivului afirmă că fiul său este ţinut captiv.

El ar urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare. Însă staful său nu a completat corect cererea de viză.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

australian open djocovici viza djokovici interzis Novak Djokovici Novak Djokovici australian open
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes