Novak Djokovici, la Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici, are ambiţii mari pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, el dorind să câştige medalia de aur pe care încă nu a obţinut-o.

“Aştept cu nerăbdare această provocare. Sper să fiu sănătos. Se va juca pe zgura la Roland Garros, iar aceste terenuri le cunosc bine (unde a castigat in 2016 si 2021). Aşa că sper că cel mai bun rezultat olimpic pentru mine se va întâmpla acolo”, a spus el.

Cea mai bună performanţă la Jocurile de până acum datează din 2008, când a câştigat bronzul la simplu, învingându-l pe americanul James Blake în finala mică (a pierdut în faţa lui Rafael Nadal în semifinalele).

În 2012, la Londra, după ce a fost învins de Andy Murray în semifinale, a pierdut pe locul trei împotriva argentinianului Juan Martin Del Potro, care l-a eliminat apoi în primul tur la Rio în 2016. La Tokyo, în 2021, sârbul nu a obţinut medalia de bronz împotriva spaniolul Pablo Carreno-Busta, după ce a fost învins de germanul Alexander Zverev în semifinale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes