”Nu da române, în român, nu da că-ți este frate!”. Grozavu: Tăcerea e de AUR în această situație, dle Petrov

Editorialistul și jurnalistul Vasile Grozavu, din Republica Moldova, semnalează că sărbătoarea de ieri, Unirea Principatelor Române, a rămas în umbră în Republica Moldova. Guvernarea, inclusiv Maia Sandu, cetățean al României, nu au transmis un mesaj românilor de pretutindeni, care din cauza pandemiei s-au adunat, inimă lângă inimă, într-o Horă a Unirii. În culisele guverănării de pe Bâc e totul clar: ei tremură după ce au fost agresați politic de către Rusia pentru faptul că Domnica Manole, președinta Curții Constituționale a spus clar că ”limba română” e stăpână în casa sa, iar rusa nu o poate egala ca importanță.

    <ins class="adsbygoogle"
         style="display:block; text-align:center;"
         data-ad-layout="in-article"
         data-ad-format="fluid"
         data-ad-client="ca-pub-3383227657537688"
         data-ad-slot="7672486097"></ins>
    <script>
         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
        </script>

”Mai trist, este însă, faptul că președintele Băsescu, cel care ne învăța cum să ne unim, care a rostit discursuri la Chișinău, alături de George Simion, liderul AUR, ne servește un exemplu deplorabil. În niciun caz nu-l vom urma, căci Băsescu uită de îndemnul poetei Leonida Lari: ”Nu da române, în român, nu da că-ți este frate!”.

Repet, este cu totul ieșit din comun ca un europarlamentar care se laudă că apără interesul național, care, la vârsta sa respectabilă are sarcina să construiască, distruge.

Iar el a spus la un post de televiziune ceea ce nici dușmanii nu-și declară unul altuia. Era vorba de AUR, care a trecut pragul și acum pledează cauza Unirii în parlamentul de la București.
“Cred că doamna senator Șoșoacă ar fi bună de șefă de galerie la Dinamo și Simion șef de galerie la Steaua. Martusisesc că, în ziua votului, când vedeam că nu intra PMP, am intrebat: Ce partid e ăsta? AUR ăsta? Cine sunt ei? Au apărut peste noapte cu un suport extraordinar în Diaspora. Nu cred că au ceva de spus țării, în afara de vadimisme n-au mare lucru de spus. Însă deosebirea dintre ei si Vadim este că Vadim era un om citit. Ei sunt semidocți care își latră patriotismul și așa-zisul antisistem, pozițiile antisistem. Dacă i-ai pune să guverneze, n-ar fi în stare să facă nimic, ar prăbuși țara”, a spus Traian Băsescu, duminică seara, la Realitatea PLUS.

Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de Traian Băsescu, nu a trecut pragul electoral la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

”Lumea zice că din cauza faptului că în liste a fost inclusă EBA, fiica lui. Eu cunosc anumite detalii din cearta dintre Ghimpu și Băsescu. Ultimul care a semnat tratatul de frontieră cu Republica Moldova nefiind autorizat să o facă, deoarece dânsul era președinte de țară, iar Filat un simplu prim-ministru, a provocat nemulțumirea președintelui interimar de atunci, Mihai Ghimpu.

PMP nu se poate împăca deloc cu gândul că în acest spațiu românesc s-ar putea să fie alții mai buni decât ei. Nu-i stă deloc bine lui Băsescu să fie mai incisiv decât Dodon care a spus că va interzice unionismul în Republica Moldova. Vrem să-l vedem cum vine să-și ia cetățenia moldovenească ca să ne mai aburească încă o dată cu Unirea în care, judecând după afirmațiile sale de ieri, nu crede. Pe drept cuvânt, tăcerea e de AUR în această situație, dle Petrov”, a scris pe blogul său Vasile Grozavu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

basescu aur simionbasescu sosoacapetrov moldovatacerea e de aurunirea principatelorvasile grozavu opinie
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes