”Nu mai sunt bani la buget pentru proiectele celor de la PSD”, anunță Florin Cîţu. ”Eu nu pot să funcţionez alături de PSD, eu personal”

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, afirmă că “nu mai sunt bani la buget pentru proiectele celor de la PSD, proiecte care, de fapt, sunt cheltuieli neproductive care nu erau incluse în programul de guvernare”. Întrebat cum funcţionează alianţa cu PSD, Cîţu răspunde că “nu poate să funcţioneze alături de PSD”.

“Mi-am dat demisia pentru că eu nu pot să funcţionez alături de PSD, eu personal, şi atunci nu am putut… am vrut să apăr principiile liberale şi m-am lovit de mai multe bariere şi atunci am renunţat. Pentru mine e foarte important… am intrat în politică pentru a face bine românilor, dar bine pe termen lung, nu doar să-i amăgim, să reuşim să le facem astăzi o creştere mică de pensii sau de salarii ca după aceea, în viitor, să le luăm prin dobânzi mai mari, ce se întâmplă astăzi, sau prin inflaţie mai mare, pentru că asta se întâmplă astăzi”, a declarat Florin Cîţu la Euronews România, întrebat cum funcţionează alianţa cu PSD.

PSD nu respectă reguli

Cîţu e de părere că “guvernarea cu PSD este foarte complicată pentru că nu respectă reguli”, el acuzând că PSD “aruncă o mie de soluţii” în spaţiul public.

De fapt, ce ascunde acest lucru? Pentru că trebuie să fim foarte oneşti şi să le spunem românilor ce se întâmplă: nu mai sunt bani la buget pentru proiectele celor de la PSD, proiecte care, de fapt, sunt cheltuieli neproductive care nu erau incluse în programul de guvernare şi atunci trebuie să luăm de undeva aceşti bani. Şi avem două variante: îi luăm din împrumuturi – nu ne mai împrumută nimeni, astăzi dobânzile s-au dus aproape la 9% pentru 10 ani, este îngrozitor (…) sau luăm mai mult de la cetăţeni. Sau colectăm mai mult cu sistemul pe care-l avem, dar şi aici trebuie să fim foarte atenţi, am văzut mesajele cam dure care vin din partea ANAF, controale, aşa… nu aşa creştem gradul de colectare. Aşa doar îi speriem pe oameni. Poate creşti pe termen scurt, dar nu pe termen lung”, a spus Cîţu, fost ministru de Finanţe.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bani la buget citu si psd florin citu proiecte psd
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes