”Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit!”, răbufnește Rareș Bogdan, după ce OMV a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate

”Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit!”, răbufnește Rareș Bogdan
”Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit!”, răbufnește Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a răbufnit la adresa austriecilor de la OMV, după a anunțat că Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, nu va plăti taxa de soliaritate impusă de Guvernul României în ultimele zile ale anului trecut.

Este inadmisibil! Statul român e obligat să reacționeze! Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit! 33 de ani au fost suficienți! Gata! Ajunge! Nu ne putem lăsa umiliți din nou, suntem sătui sa avem mereu genunchii juliți! 33 de ani de jaf cu complicitatea unor politicieni sunt destui!

Statul român este obligat să verifice urgent și dacă OMV a respectat obligația din contractul de privatizare de a ecologiza 650 de puțuri de extracție a petrolului. Vreau să știu cine a făcut acest lucru și cine a plătit costurile! Asta dacă nu avem un stat slab, impotent, un sat fără câini, care doarme liniștit în timp ce România este sfidată și umilită!”, scrie liderul liberal pa pagina sa de socializare.

Reacția Ministerului Finanțelor

Finanțele dau de înțeles că Petrom ar trebui să plătească taxa de solidaritate, pentru că se iau în calcul și companiile afiliate.

Ministerul Finanțelor a transpus prin Ordonanța de Urgență aprobată în ședința de Guvern din 29 decembrie 2022 prevederile Regulamentului UE 2022/1854 care vizează toate statele membre și are ca principal obiectiv protejarea categoriilor vulnerabile de populație împotriva efectelor creșterii prețurilor la energie și finanțarea investițiilor în proiecte energetice strategice.

Transpunerea regulamentului în legislația națională vizeazã întregul sector energetic și, în speță, toate companiile care activeazã în domeniu.

Totodatã, contribuția de solidaritate se datoreazã și de către părțile afiliate, potrivit ordonanței Guvernului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdan rares bogdan omv reactie rares bogdan taxa solidaritate
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes