Număr record de infectări cu SARS-COV-2 în Austria

În Austria s-a înregistrat, joi, un număr record de contaminări cu SARS-COV-2. Nu mai puțin de 1.209 persoane s-au îmbolnăvit, potrivit guvernului austriac.

Rata de infectare este mai mare toamna aceasta decât înainte de măsurile de izolare impuse la începutul lui martie pentru a frâna pandemia şi ridicate apoi în primăvară, cu o medie de 910 contaminări în decurs de 24 de ore în ultimele şapte zile, potrivit autorităţilor.

Săptămâna aceasta, guvernul a exclus un al doilea lockdown, afirmând că doar în jur de 5% dintre locurile de la terapie intensivă sunt ocupate în această ţară a Uniunii Europene cu 8,8 milioane de locuitori.

Portul măştii este obligatoriu în Austria în magazine şi sunt aplicate diverse măsuri de distanţare socială, revizuite în mod regulat. Doar 53% dintre locuitorii Austriei cred în prezent că executivul gestionează bine criza sanitară, potrivit unui sondaj Gallup realizat online la începutul lui octombrie, pe un eşantion de 1.000 de persoane reprezentative pentru populaţia austriacă.

Joi, în Austria se înregistrau de la începutul pandemiei 52.271 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, precum şi 853 de decese.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

austria coronavirus infectari austria record covid austria
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes