Numărul crimelor a crescut în Los Angeles, dar primarul micșorează drastic fondurile poliției. Americanii, lăsați fără apărare

Conducerea Departamentului de Poliție din Los Angeles a anunțat că omuciderile au crescut cu 250% în Los Angeles, iar numărul victimelor împușcăturilor a crescut cu 56%, în săptămâna trecută, care a coincis cu protestele Black Lives Matter.

Acest fenoment s-a înregistrat și în alte orașe americane, în aceeași săptămână fatidică 31.05 – 6.06, când protestele care au ca pretext moartea lui George Floyd au cuprins toată America. În Chicago, de pildă, data de 31 mai a reprezentat ziua cea mai neagră din ultimii șaizeci de ani ai istoriei orașului, când s-au înregistrat 18 persoane ucise, conform Breitbart.

Bilanțul negru din Los Angeles să coincidă cu anunțul făcut de primarul din LA, Eric Garcetti, că bugetul Departamentului de Poliție al orașului va fi redus cu 150 de milioane de dolari, acești bani urmând să fie direcționați către domeniul asistenței sociale pentru „comunitățile de culoare”.

Reducerea bugetului LAPD a venit ca urmare a apelurilor care se fac auzite în tot mai multe orașe ale Statelor Unite, de „reducere a finanțării poliției” („Defund the Police”) sau, pur și simplu de desființare totală a poliție („Abolish the Police”), așa cum s-a întâmplat în Minneapolis, unde nimeni nu a putut oferi răspunsuri unei mari părți a populației orașului, îngrijorată că nu îi va mai fi asigurată protecția sau nu vor mai avea unde să sune, în noile condiții, atunci când o persoană a cărei viață sau proprietate se află în pericol.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

black lives matterscrime americadefund policedesfintarea politieiproteste los angeles
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes